Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incotro o iau sefii (democrat) liberali?

ro

05 Mar, 2009 02:53 4742 Marime text

Dumitru_Enescu_02.jpgDr. Marius Enescu şi Daniela Dragomir au rămas tot şefi * Anton Ferentz şi Ionel Spătaru vor practica meseriile pe care le-au avut înainte de a ocupa funcţii de conducere în cadrul instituţiilor deconcentrate din judeţ

Daniela_Elena_Dragomir_08.jpgDupă ce PD-L-iştii şi PSD-iştii şi-au împărţit frăţeşte instituţiile deconcentrate, cei aflaţi în fruntea acestora şi care nu mai corespund noii coloraturi politice a trebuit să-şi facă singuri cale către vechile profesii ori către locurile de muncă deţinute anterior şefiei la instituţiile în cauză.
Pe lângă cei care şi-au păstrat principiile în ceea ce priveşte orientarea doctrinară, fără să treacă, o dată cu terminarea „mandatului" în fruntea anumitor instituţii, în tabăra noilor şefi, se mai află cei pe care colegii i-au considerat prezenţa indispensabilă. Chiar dacă, în fruntea a şapte instituţii deconcentrate, şefii actuali au fost în continuare susţinuţi de actualul „protectorat" pesedit sau pedelist, iar o parte dintre noii directori au fost instalaţi în funcţie, au mai rămas câţiva care aşteaptă să li se predea ştafeta.

Eugen_Bola_03.jpgSe întorc la prima „dragoste"

În ceea ce-l priveşte pe Anton Ferentz, şef la Direcţia Silvică, actualul context politic îl determină să se întoarcă la vechiul loc de muncă, la Ocolul Silvic din Hârşova: „Am 30 de ani de muncă acolo, îmi place ceea ce fac şi nici nu mă pricep la altceva. Nu sunt ahtiat după funcţii, nu am afaceri şi nici nu este capăt de lume că nu mai sunt în fruntea Direcţiei". Cât despre şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Eugen Bola, în eventualitatea în care va fi înlocuit din funcţie, se va întoarce la avocatură, în Barou. „Există o labilitate în viaţa politică actuală. Dacă voi fi schimbat din funcţie, mă voi întoarce la avocatură, îmi voi practica meseria mea de bază". Ionel Spătaru, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, nu a putut confirma ceea ce a declarat imediat după împărţirea instituţiilor, despre întoarcerea sa în avocatură, însă se pare că fostul director al OCPI ar putea fi coleg cu Bola. În această categorie intră Marian Sârbu, actual inspector şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, care, în cazul în care va fi demis, se va întoarce la pasiunea sa şi le va preda elevilor de la Liceul Teoretic Ovidius Constanţa. Jean Paul Tucan şi-a pierdut postul de şef al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Constanţa şi, aşa cum ne-a declarat într-un interviu anterior, nu se agaţă de niciun post şi nu-şi face griji, dat fiind faptul că familia sa are afaceri puternice. De când la conducerea Direcţiei a fost numit Ibram Aidîn, liberalul Tucan a rămas în umbră.

Marian_Sarbu.jpgPlecat în tabără. Reveniţi

Zilele lui Claudiu Teliceanu la Direcţia Judeţeană de Tineret par să fie numărate, iar Cristina Brânzoi este cea care se va instala în locul lui. Cu toate acestea, chiar şi pe picior de plecare, Teliceanu pare să-şi vadă de atribuţii şi, după cum ne-a spus secretara lui, „este plecat în tabere". Să sperăm că, totuşi, nu în vacanţă. Directorul nu a fost de găsit, având ambele telefoane închise în momentul în care a fost contactat, iar planurile sale nu au putut fi aflate. Enigmatică a preferat să fie şi Emilia Murineanu, şefa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa, care a declarat că nu poate vorbi, dat fiind faptul că era la volan, şi ne-a închis telefonul. În plus, ea consideră că zvonurile cum că va fi schimbată de democrat-liberali sunt total eronate. „Sunt doar speculaţii", a conchis aceasta.

vasile_pedro.jpgAu rămas tot şefi

Există ex-directori liberali sau democrat-liberali care au fost schimbaţi din funcţii, dar nu au întâmpinat dificultăţi când şi-au dorit să se reangajeze. Ba, mai mult, au rămas tot şefi. De la 1 martie, Daniela Dragomir nu mai este director la Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Constanţa, dar a rămas tot şefă. Democrat-liberala ocupă funcţia de director juridic în cadrul SC Oil - Terminal Constanţa. Dr. Marius Enescu a plecat de la Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, dar tot un fel de director a rămas. De la mijlocul lunii februarie, fostul director al ASPJ este şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Prima şefă care a pierdut frâiele conducerii a fost liberala Carmen Răducu, de la Casa Judeţeană de Pensii. Aceasta a fost înlocuită de democratul Oscar Beneş. Nu a dus lipsă de propuneri, dovadă fiind faptul că şi-a găsit imediat job în aceeaşi clădire, la vecinii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa. De pe 18 decembrie este inspector consilier superior treapta I. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi directori aflaţi în fruntea instituţiilor deconcentrate din judeţ, aceştia nu au putut fi contactaţi, fie aveau telefoanele închise, fie nu au binevoit să răspundă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • STANCIU ELY 05 Mar, 2009 10:49 cum o mai fi cu ancheta de la DRDP?