Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În judeţul Constanţa începe fenomenul primarilor independenţi

ro

12 Sep, 2014 00:00 1807 Marime text
Judeţul Constanţa dă startul administraţiilor publice locale apolitice. După ce, în cursul acestei săptămâni, 12 din 13 consilieri locali din Comuna Peştera şi-au anunţat demisia din PSD, respectiv PNL, ieri a venit rândul primarului localităţii Castelu, Nicolae Anghel. Aflat la al patrulea mandat la conducerea Primăriei Castelu, Anghel a demisionat din PDL pentru a rămâne, susţine el, independent.

Potrivit „Evenimentului zilei“, Anghel a luat această decizie ca urmare a faptului că nu consideră moral să-i îndemne pe oameni să-l voteze pe Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni. „Nu pot rămâne în PDL, nu este moral să merg în stradă şi să cer alegătorilor mei să-l voteze pe Iohannis, care, în 2009, era braţ la braţ cu Ponta, Iliescu, Geoană“, a declarat Nicolae Anghel, pentru „Evenimentul zilei“. Amintim că nu este pentru prima dată când primarul comunei Castelu ameninţă cu demisia din PDL, el având, de-a lungul timpului, mai multe divergenţe de opinie cu deja foştii săi colegi de partid. Trebuie menţionat faptul că Anghel rămâne independent.

El se alătură astfel primarului comunei constănţene Peştera, Valentin Vrabie. Interesant este însă că aceste demisii din partide şi statutul de independenţă al aleşilor locali din judeţul Constanţa dau de gândit şi altor aleşi locali şi judeţeni din ţară. Astfel, potrivit timponline.ro, Gheorghe Bălăjan, primarul comunei Dumitra din Bistriţa-Năsăud, a declarat că aleşii locali din Peştera „au făcut un gest curajos“. „Am aflat despre cazul din judeţul Constanţa. E un lucru bun. Sper să putem toţi să rămânem independenţi“, a menţionat Gheorghe Bălăjan.
Amintim, în această ordine de idei, că Valentin Vrabie, primarul din Peştera, a declarat, ulterior demisiilor consilierilor locali din comună: „Sper din tot sufletul ca şi alţi aleşi locali să urmeze acest exemplu al independenţei politice, pentru că numai împreună putem reuşi.“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii