Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa îşi pune la zid propriii consilieri judeţeni „În Constanţa s-au întâmplat crime culturale“

ro

30 Mar, 2015 00:00 2687 Marime text
Moment surprinzător, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de PNL Constanţa. Mai exact, de senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele organizaţiei. Senatorul liberal a criticat în termeni extrem de duri ceea ce s-a întâmplat, în ultimii ani, în Constanţa, în plan cultural. Parlamentarul a amintit aici starea deplorabilă în care a ajuns la ora actuală Edificiul Roman cu Mozaic, dar şi faptul că imobilul în care funcţionează Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) are nevoie urgentă de reabilitare. Tot despre MINAC, senatorul a afirmat că angajaţii acestei instituţii îşi iau foarte greu salariile, chiar şi cu întârzieri de câteva luni, spre deosebire, susţine el, de cei ai Muzeului de Artă Populară. „În Constanţa s-au întâmplat crime culturale.“

Toate problemele la care au făcut referire cei doi parlamentari au fost însă semnalate de presa locală în nenumărate cazuri. Au fost trase zeci de semnale de alarmă, aşa că, în acest context, reacţia de ieri a celor doi liberali a părut cumva… nesincronizată cu problemele ridicate. Sau tardivă. Cu atât mai mult cu cât problema instituţiilor de cultură, transformările şi subfinanţările de care au fost afectate acestea nu au fost aduse în discuţie nici măcar o dată de consilierii liberali din Consiliul Judeţean Constanţa. Concret, trimişii speciali ai PNL în Consiliul Judeţean nu au făcut nicio declaraţie şi nu au iniţiat nici măcar un proiect de hotărâre legat, spre exemplu, de Edificiul Roman cu Mozaic. Făcându-şi parcă mea culpa în locul consilierilor judeţeni, deputatul Gheorghe Dragomir a afirmat, în conferinţa de ieri, că va avea cât de curând o discuţie cu aleşii din CJC, în scopul de a-i trage cumva la răspundere pe aceştia cu privire la activitatea lor în cel mai important for decizional din judeţ.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 30 Mar, 2015 09:39 Faceti comparatii intre institutiile subordonate Consiliului Judetean - exemplu Muzeul National de Istorie si Arheologie Constanta, Muzeul de Arta, Centrul Cultural T. Burada, teatre... Muzeul de Arta Populara Constanta este subordonat Primariei Municipiului Constanta. In ceea ce priveste starea imobilului in care functioneaza MINA Constanta, uitati-va la starea deplorabila a cladirii in care functioneaza Muzeul de arta populara. De 5 ani se fac solicitari pentru consolidarea si restaurarea fatadei acestei cladiri si deocamdata nimic. Fiti corect domnule senator!