Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:14 24 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă - „Vom calcula câte companii deţinute de oameni de afaceri constănţeni îşi vor deschide porţile în Bulgaria“

ro

03 Jul, 2017 00:00 1740 Marime text
Deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele filialei Constanţa a PNL, afirmă că, în prima zi de mandat, „Guvernul PSD - Tudose dinamitează mediul de afaceri şi stabilitatea locurilor de muncă“ prin modificările Codului Fiscal. 
Parlamentarul liberal, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, consideră că „în prima şedinţă a Guvernului PSD - Tudose, s-a intervenit brutal şi fără precedent pe Codul Fiscal, cu prejudicii grave aduse predictibilităţii şi securităţii juridice fiscale“.
 
Reprezentantul PNL adaugă că aceste măsuri sunt „un nou episod OUG 13“, diferenţa fiind că „acum se acoperă prin OUG cele mai mari abuzuri împotriva mediului de afaceri“. „Lipsa de viziune a PSD reinventează soluţii depăşite şi uitate. Măsura vârf de lance din programul PSD este introducerea impozitului pe cifra de afaceri. Efectele preconizate: descurajarea investiţiilor şi a angajărilor şi, în mod cert, încurajarea evaziunii fiscale. Este o măsură pro-faliment. Nici măcar nu i-a dus mintea să diferenţieze cotele de impunere în funcţie de domeniile de activitate şi de rentabilitatea acestora.
 
Ce face azi PSD este confiscarea marjei de profit a companiilor. Sunt companii cu venituri semnificative, care au sub 1% rentabilitate. În mod cert, parte dintre companii vor căuta soluţii în zona ascunderii veniturilor sau a mutării domiciliilor fiscale în ţări cu mult mai multă decenţă în politicile fiscale. Vom calcula câte companii deţinute de oameni de afaceri constănţeni îşi vor deschide porţile în Bulgaria“, subliniază Bogdan Huţucă. 

Nu în ultimul rând, preşedintele PNL Constanţa afirmă că „PSD se face vinovat, cu probe, de o fraudă majoră de încredere la adresa românilor. Masurile din programul ascuns de guvernare trădează incompetenţa, disperarea şi lipsa de viziune a echipei Dragnea - Tudose - PSD - ALDE“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii