Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „În timp ce Clujul a aderat la o iniţiativă strategică de inovare pentru Europa, primarul Constanţei face inventarul amenzilor de parcare date constănţenilor!“

ro

24 Nov, 2018 00:00 1649 Marime text

În timp ce la Constanţa reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Consiliului Judeţean inaugurau cu mare fast o sală de sport dintr-o şcoală, reabilitată cu bani de la bugetul local, iar Primăria contabiliza amenzile pentru parcare date conducătorilor, municipalitatea din Cluj semna aderarea la iniţiativa strategică de inovare la nivelul Uniunii Europene.
 
Situaţia de fapt nu face decât să ridice din nou mingea la fileul opoziţiei din Constanţa, care, prin vocea deputatului PNL Bogdan Huţucă, îl întreabă pe primarul Decebal Făgădău: „Ce aţi făcut ieri pentru constănţeni, pentru acest oraş?” Întreb pentru că primarul Emil Boc a fost la Bruxelles, unde a semnat aderarea Clujului la iniţiativa strategică privind susţinerea economiei de inovare în oraşele din Europa, devenind astfel primul oraş românesc care devine parte acestui program. Este vorba despre un proiect care urmăreşte crearea unui sistem de suport pentru oraşele din Europa care au ca obiectiv strategic dezvoltarea economică bazată pe inovare”, susţine parlamentarul.
 
Conceptul de la care porneşte această iniţiativă strategică se referă la faptul că oraşele de talie medie din Uniunea Europeană constituie o reală coloană vertebrală a economiei statelor membre şi, prin urmare, potenţialul lor de dezvoltare şi rolul pe care îl pot juca în a stimula inovarea şi crearea de ecosisteme locale funcţionale trebuie susţinut şi de la nivelul instituţiilor europene, adăugă deputatul, care este de părere că „această iniţiativă se va axa în principal pe efortul de a conecta aceste centre de start-up din oraşele medii din Europa la nivel internaţional şi de a le crea sisteme de sprijin pentru a creşte participarea acestor oraşe la economia de inovare în special cu ajutorul start-up-urilor”.
 
Liberalul continuă să-l dojenească pe primar, reamintindu-i că oraşul nu se poate dezvolta cu cârpeli şi ciupeli. „În timp ce primarul Emil Boc informa ieri cetăţenii despre aderarea Clujului la iniţiativa strategică privind susţinerea economiei de inovare în oraşele din Europa, dvs., pe pagina Primăriei, făceaţi inventarul amenzilor de parcare date constănţenilor şi ne anunţaţi că s-a mai pus o şipcă pe acoperişul Cazinoului”, concluzionează Bogdan Huţucă în cadrul unei declaraţii de presă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cornel 24 Nov, 2018 00:47 A făcut pe dracu Clujul !! Stai in trafic de ți se urăște,orașul este un șantier continuu,asfaltări și renovări făcute de mântuială! Orașul de cinci stele este iluzie cu care ne amăgim zilnic. Că orașul Constanța este vai mama lui,nu contest.