Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:58 26 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

ro

30 Mar, 2019 00:00 1544 Marime text
Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă se întreabă retoric, dacă primarului Făgădău îi place doar să se audă vorbind sau e chiar rupt de acest oraș și problemele lui?
„A te lăuda ca primar că susții și încurajezi transportul pe biciclete în Constanța poate fi cel mult o glumă proastă, dacă nu o bătaie de joc la adresa miilor de constănțeni care chiar își doresc să se deplaseze sau să se plimbe pe două roți.
Domnule Făgădău, în caz că vă înșeală memoria sau poate că cineva din Primărie chiar vă minte cât de priceput și implicat sunteți, vă reamintesc faptul că în Constanța ultimilor ani nu s-a construit nici măcar un centimetru de pistă pentru biciclete. Vă umflați încă în pene cu acea tijă roșie de pe bd-ul Tomis, pe care o notați ca pe marea realizare a socialismului pesedist de la Constanța. O pistă total nefuncțională deoarece începe de nicăieri și duce niciunde.
Așadar, domnule Făgădău, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, ar fi trebuit înainte să creați infrastructura pentru cicliști. Orașul ar fi trebuit să fie străbătut de la capăt la altul, din toate zonele și toate punctele, de piste pentru bicicliști. În plus, ați omis un lucru cât se poate de esențial, pe care alte orașe îl iau în serios: educația rutieră a elevilor și tinerilor. Știați că în Oradea și Cluj școlile au poligoane speciale în curtea școlii unde elevii învață să meargă pe bicicletă respectând regulile de circulație și gestionând situații reale de trafic?
Fără aceste lucruri, domnule Făgădău, bicicletele pe care vreți să le puneți în circulație vor aduce cu ele valuri de accidente deoarece nu există nici infrastructură și nici programe de educație rutieră” – susţine deputatul PNL, Bogdan Huţucă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii