Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru a depus bilanţul „incompetentei guvernări USL"

ro

09 Nov, 2012 00:00 1868 Marime text

chiru-chiru1.jpgCandidatul ARD la un mandat de senator în Colegiul 4 şi, în acelaşi timp, lider al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a depus, ieri, la Prefectură, bilanţul guvernării, la şase luni de la preluarea acesteia de către USL.

Alături de Chiru au fost şi o parte dintre candidaţii ARD Constanţa la alegerile parlamentare şi anume: Camelia Pleşca (Colegiul 2 - Camera Deputaţilor), Tudor Şerban (Colegiul 3 - Camera Deputaţilor), Iustin Fabian Roman (Colegiul 6 - Camera Deputaţilor), Gheorghe Andrei (Colegiul 8 - Camera Deputaţilor) şi Gheorghe Măndilă (Colegiul 3 - Senat).

După depunerea documentului, democrat liberalul a declarat că „USL a promis miere, dar a oferit fiere" şi că cele şase luni de guvernare ale USL înseamnă „minciuni, incompetenţă şi abuzuri". Bilanţul atinge 31 de puncte privind actuala guvernare şi critică dur deciziile luate de miniştri USL. „Ieri s-au împlinit şase luni de guvernare Ponta. Este un bilanţ trist, un bilanţ care ne arată o guvernare mincinoasă, pusă pe hoţie. Guvernul Ponta, după şase luni de guvernare imcompetentă a pus în pericol atragerea a 13 miliarde de euro (n.r. - bani europeni)", a explicat aspirantul la un mandat parlamentar în Colegiul 4. Nu în ultimul rând, democrat liberalul a apreciat că Guvernul Ponta s-a îngrjit de revoltă, de instigare la revoltă, de atragerea de fonduri pentru clienţii politici".

Prezent la eveniment, Tudor Şerban, aspirant la un mandat de deputat în Colegiul 3, a explicat că, în opinia sa, viitorul guvern va trebui să reducă fiscalitatea pentru că s-a dovedit că o fiscalitate mare nu s-a tradus prin bani mai mulţi la bugetul de stat.

„O şmecherie ieftină"

chiru-chiru2.jpgUlterior afirmaţiilor referitoare la guvernarea USL, Gigi Chiru a ţinut să comenteze declaraţiile pe care senatorul Colegiului 4, Mircea Banias, le-a făcut marţi, într-o conferinţă de presă. În opinia lui Banias, organizarea unui referendum referitor la soarta Cazinoului din Constanţa - demers susţinut de Gigi Chiru - este „o şmecherie ieftină": „Nu este oportun să se realizeze un asemenea referendum. Vânzarea este, din punctul meu de vedere, o opţiune. Şi Cazinoul din Constanţa, indiferent de proprietar, va rămâne în circuitul turistic. Chestiunea aceasta este o marotă". În replică, Chiru a declarat: „Noi, constănţenii, apreciem că întregul mandat al dumnealui este şi a fost o şmecherie ieftină".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii