Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Slabu e de acord cu despăgubirea în cazul traseismului politic

ro

31 Oct, 2012 01:30 2368 Marime text
bani_ppdd_Gica_Slabu_1.jpgCandidaţii PP-DD la alegerile generale din 9 decembrie trebuie să semneze un contract cu clauză de reziliere. Potrivit unor reprezentanţi ai PP-DD citaţi de ziarul „Gândul", acest contract ar fi un pact comisoriu care prevede că parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un partid. În situaţia în care, totuşi, o va face, el va fi nevoit să plătească partidului ceea ce am putea considera un soi de despăgubire, în valoare de două milioane de euro.

Potrivit cotidianului „Gândul", avocatul PP-DD susţine că deşi nu există un precedent juridic pentru acest contract, pactul comisoriu este o instituţie legală prevăzută de Noul Cod Civil.

Despre acest aspect, Gică Slabu, liderul PP-DD Constanţa, candidat pentru un mandat de deputat şi, în acelaşi timp, membru în Biroul Permanent Naţional al PP-DD, a declarat că este binevenit pentru evitarea traseismului politic. Slabu a afirmat că este, de principiu, de acord cu acest contract: „Da, sunt de acord. Dar să vedem ce conţine contractul. Sunt de acord pentru că trebuie să evităm figuraţia. Să nu ne mai jucăm de-a parlamentarii. Cine vine cu gânduri serioase în partid nu trebuie să se teamă de acest contract", a conchis liderul PP-DD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 02 Nov, 2012 21:21 Pactul comisoriu de gradul IV opereaza fara interventia instaneti de judecata ! Numai ca : prevederile lui nu pot fi contrare legii electorale si constitutiei.Un astfel de pact comisoriu va putea fi atacat in instanta de judecata si declarat nul absolut deoarece vine in contradictie cu Constitutia si legea electorala !