Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea nu comentează Mazăre - UNPR, începutul unei frumoase prietenii?

ro

09 Feb, 2015 00:00 4611 Marime text
Relaţia lui Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa, cu premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, şi cu vice-premierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al partidului, pare să devină din ce în ce mai tensionată în ultima vreme. Asta din cauza faptului că cei trei social-democraţi au păreri diferite în ceea ce priveşte modificarea statutului PSD. Astfel, în vreme ce primarului Radu Mazăre această modificare de statut - care ar conduce la (auto)suspendarea din partid a membrilor ce au probleme cu Justiţia - i se pare „o bazaconie“, Ponta şi Dragnea insistă asupra ideii, invocând o aşa-numită reformare a PSD. Având drept pretext posibila schimbare de statut, dar şi faptul că administraţia publică locală a pierdut pachetul de 20% din acţiunile Portului Constanţa, pachet pe care îl administra încă din 2008, Mazăre a „întors armele“ împotriva conducerii centrale a PSD şi a cerut public, în urmă cu trei săptămâni, demisia lui Ponta de la şefia partidului. „Este o stare de nemulţumire, sunt discuţii despre felul în care este gestionată la nivel central această perioadă post-electorală. Nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii“, mărturisea primarul municipiului Constanţa. Acelaşi Mazăre declara, de asemenea: „O să discut cu organizaţia din Constanţa şi o să luăm o decizie. În ciuda a ceea ce se spune despre mine, eu nu fac nimic de capul meu“. Cam acestea sunt condiţiile în care, la momentul actual, „convieţuieşte“ Mazăre cu liderii centrali ai PSD.

Potrivit unor surse, Radu Mazăre ar intenţiona însă să forţeze într-un fel mâna conducerii PSD. Cum primarul Constanţei nu poate demisiona din partid, pentru că în felul acesta şi-ar pierde mandatul, se vorbeşte despre o eventuală migrare în masă a Organizaţiei PSD Constanţa către UNPR, partid condus de ministrul Gabriel Oprea. Unii dintre parlamentarii de Constanţa acreditează acest scenariu şi spun că, în acest mod, Radu Mazăre ar putea forţa „debarcarea“ tandemului Ponta-Dragnea de la conducerea PSD. I-am solicitat un punct de vedere pe acest subiect şi liderului UNPR Gabriel Oprea, dar acesta nu a comentat în niciun fel informaţia.

E greu de crezut însă că Radu Mazăre va părăsi PSD-ul. E puţin credibilă chiar şi plecarea organizaţiei constănţene la UNPR şi asta în pofida faptului că se vorbeşte despre o despărţire a UNPR de PSD şi asta chiar în luna martie a acestui an, în perspectiva căderii Guvernului Ponta în urma unei moţiuni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii