Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 02 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Iordache, despre vizita prim-vicepreşedintelui CE - ”România a făcut nişte paşi importanţi”

ro

02 Mar, 2018 11:44 963 Marime text
Diferenţa de opinie dintre Bucureşti şi Bruxelles a fost rezolvată prin vizita prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, în România, a declarat vineri deputatul PSD Florin Iordache, şeful comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei. El a precizat că nu a sesizat un discurs critic la adresa coaliţiei PSD-ALDE şi că nu au fost subiecte anume asupra cărora putea fi formulate critici, scrie România TV.
 
Florin Iordache este de părere că vizita lui Frans Timmermans în România a fost una reuşită.

„Eu vorbesc din perspectiva parlamentară că a fost o vizită reuşită, cel puţin întâlnirea de la Parlament, ştiu că dumnealui a avut foarte multe întâlniri, dar şi în perspectiva declaraţiei pe care a avut-o cu noi la Parlament, dar şi în perspectiva declaraţiei de presă de la finalul zilei. Cel puţin cu noi, discuţiile au fost punctuale pe MCV, cât şi pe legile justiţiei. România a făcut nişte paşi importanţi, paşi care trebuie continuaţi, astfel încât la finalul acestui an toate acele imperfecţiuni care mai există şi acele corelări care mai trebuie făcute sau acele chestiuni care sunt prezentate în ultimul raport MCV să fie finalizate", a declarat Florin Iordache la RFI.

Deputatul PSD susţine că diferenţele de opinie dintre Bucureşti şi Bruxelles au fost rezolvate: „Diferenţa de opinie de până acum cred eu că a fost rezolvată şi în discuţia cu noi, cât şi în discuţiile cu preşedinţii celor două Camere, a fost domnule, dacă sunt probleme şi apar diferenţe între punctul nostru de vedere şi punctul dvs. de vedere, fără îndoială, haideţi să le rezolvăm printr-un dialog concret şi rapid, adică acea diferenţă de opinie care a apărut în luna decembrie, prin informarea din partea Comisiei şi realitatea şi ceea ce a spus CCR mai departe cred că acela a fost punctul să zicem sensibil".

Florin Iordache spune că discursul lui Frans Timmermans nu a avut nuanţe critice la adresa coaliţiei PSD-ALDE: „Eu n-am sesizat un discurs critic la adresa coaliţiei, că până la urmă, ceea ce avem de făcut avem de făcut şi Putere, şi Opoziţie, sunt paşi pe care în perioada următoare sau măsuri care trebuie implementate şi trebuie făcute împreună. Nu cred că a fost şi nu am remarcat pe un subiect anume, pentru că n-au fost subiecte anume asupra cărora puteau fi formulate critici".

Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii