Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenul etnobotanicelor, în atenţia primarului Mangaliei

ro

20 Oct, 2012 02:36 2111 Marime text
etnobotanice_Cristian_Radu.jpgCristian Radu, primarul municipiului Mangalia, s-a întâlnit ieri cu directorii instituţiilor de învăţământ din localitate pentru a discuta despre fenomenul plantelor etnobotanice în rândul elevilor. La acţiunea desfăşurată la Casa de Cultură din Mangalia au participat şi un inspector din cadrul ISJ Constanţa, în persoana Lilianei Timofte, dar şi comandantul Poliţiei Mangalia, Nicolae Ploscaru, şi reprezentanţi ai Primăriei, ai Consiliului Local şi ai Poliţiei Locale.

Tema dezbaterii a fost problema răspândirii fenomenului etnobotanicelor în şcolile din Mangalia. Administraţia locală şi-a propus, din acest punct de vedere, să implementeze, alături de factorii decizionali din şcoli, măsuri de supraveghere a tuturor celor care au acces în sediile instituţiilor de învăţământ. „Solicit profesorilor şi directorilor să anunţe imediat organele competente despre orice incident pe această temă. Trebuie să avem grijă să le oferim copiilor din Mangalia condiţii optime de învăţământ şi să încercăm să îi protejăm de orice tentaţii care le pot pune viaţa în pericol", a declarat edilul-şef în cadrul evenimentului.

Aşa cum se arată într-un comunicat de presă, Nicolae Ploscaru, comandantul Poliţiei Mangalia, a precizat că până la momentul actual nu s-au înregistrat cazuri de consum sau de vânzare de etnobotanice în şcoli. Totodată, el a menţionat că deşi în localitate nu există magazine specializate în vânzarea de plante cu efecte halucinogene, Poliţia are cunoştinţă de persoane care încearcă să comercializeze acest gen de produse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii