Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extinderea reprezentativităţii primarilor, salutată de putere, atacată de opoziție!

ro

20 Jan, 2020 00:00 1703 Marime text

Guvernul s-a decis în legătură cu strategia pe care o va urma în ceea ce priveşte alegerea primarilor în două tururi. Premierul a hotărât să îşi angajeze răspunderea. Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion salută decizia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi. Deputatul afirmă că această iniţiativă a fost una dintre cerinţele USR pentru a susţine actualul cabinet.


“Alegerea unui primar/preşedinte într-un singur tur este o aberaţie în sine, care sfidează ideea de reprezentativitate democratică. Pentru circumstanţele existente în România, decizia înseamnă şi un prim pas pentru debaronizarea ţării”, explică Stelian Ion, direct interesat de schimbarea legii, pentru că îşi doreşte să candideze la Primăria municipiului Constanţa.


Liberalul Bogdan Huţucă afirmă la rândul său că Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, o victorie uriaşă pentru societatea românească, dar, în acelaşi timp, un risc asumat, căci PSD a anunţat că depune moţiune de cenzură. “Noi am considerat că binele cetăţenilor şi extinderea reprezentativităţii şi a democraţiei româneşti sunt mai importante decât orice. Avem în ţară primari care au fost aleşi cu mai puţin de 20% din voturile cetăţenilor. Aşa se întâmplă la Bucureşti, la Craiova, dar mai ales la Constanţa”, spune deputatul PNL Bogdan Huţucă.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii