Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Eu sunt sef, nu negociator"

ro

23 Jun, 2002 00:00 1059 Marime text

Miron Mitrea a inaugurat trei blocuri de locuinte sociale la Mangalia

Cinci familii evacuate din case nationalizate au primit cheile din mana ministrului * Guvernul a investit 200 miliarde lei pentru locuinte de tineret in acest municipiu * "Nu suntem in campanie electorala" * Ministrul a spus ca va fi impartial

Municipiul Mangalia a fost, ieri, scena unui eveniment de o deosebita importanta pentru locuitorii sai. Au fost date in folosinta primele 84 de locuinte sociale, din 144 construite pe strada Oituz, in cadrul planului de protectie sociala a cetatenilor. Apartamentele, in a caror construire s-au investit 150 miliarde lei, vor fi repartizate in conformitate cu Legea locuintei si cu deciziile Consiliului Municipal Mangalia. Evenimentul a fost cu atat mai festivist cu cat de la Bucuresti a sosit ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea, care a fost intampinat la gara de catre primarul Zamfir Iorgus, reprezentantul Guvernului in teritoriu - Gheorghe Martin, subprefectul Nicolae Butoi, conducerea organizatiei judetene PSD Constanta, respectiv presedintele Petre Stanca si prim-vicepresedintele Gheorghe Dontu. Nu au lipsit parlamentari de Constanta ai partidului de guvernamant, ca senatorul Dan Nicolae Rahau si deputatii Liana Naum, Marian Motoc (toti trei vicepresedinti ai organizatiei) si Stefan Giuglea. Prezent a fost si ex-prefectul Petre Chirobocea, de asemenea vicepresedinte al filialei social-democrate constantene. Primul obiectiv a fost inaugurarea drumurilor in statiunile aferente Mangaliei, care au fost reabilitate in primavara acestui an printr-un program de investitii, a caror valoare s-a ridicat la 40 miliarde lei.

Predare la cheie

Punctul de maxim interes l-a constituit inaugurarea celor trei blocuri de locuinte sociale, o alta investitie de anvergura a municipalitatii, "cea mai mare din 1992 incoace", afirma primarul mangaliot. Momentul emotional a fost cand ministrul a inmanat cheile apartamentelor primelor cinci familii, care au fost evacuate din case nationalizate. Miron Mitrea s-a declarat multumit de calitatea blocurilor, avand in vedere ca, cel mai probabil in toamna acestui an, va demara un program de construire a unor locuinte pentru tineret. "Judetul Constanta ocupa primul loc la consumul de fonduri pentru locuinte de tineret", a precizat ministrul."In Mangalia, s-au investit aproximativ 200 miliarde lei, iar pana la sfarsitul acestui an si inceputul celui viitor se vor investi tot pe atata", a adaugat Mitrea. El a atras atentia asupra faptului ca in Constanta exista cazuri, "si nu putine", care dovedesc ca nu politicul a decis sa investim banii. "Ministerul a adus bani in zonele in care era nevoie de ei si unde am gasit administratori locali cu capacitatea de a intelege cum trebuie folositi acesti bani. Sunt unii care vin langa noi sa construim, dar mai sunt altii care nu au alta preocupare decat sa explice ce lucruri rele fac eu". Ministrul Transporturilor s-a folosit de acest prilej pentru a infirma zvonurile potrivit carora Gheorghe Dontu ar fi declarat ca il prefera pe Mircea Geoana sa se ocupe de Constanta, fapt negat si de prim-vicepresedintele PSD Constanta de fata cu cei prezenti.

Mitrea, impartial

Pentru a mai adasta curiozitatea presei, Mitrea a anuntat ca in sedinta Delegatiei Permanente nu intentioneaza sa aiba prea multe discutii politice, deoarece "nu suntem intr-un moment de campanie electorala, iar substanta discutiilor cu colegii mei va fi legata de proiectele pe care ministerul pe care-l conduc le va desfasura in Constanta". In ceea ce priveste disputele din interiorul organizatiei, Miron Mitrea a declarat ca Partidul Social Democrat la Constanta a avut parte intotdeauna de fierberi interne. "Spre deosebire de alte organizatii, la Constanta se vad mai bine frecusurile. Sunt convins ca disputa dintre cei doi (referire la Petre Stanca si Gheorghe Martin) isi va gasi o finalizare fireasca", a adaugat ministrul, mentionand ca va fi impartial. "Important este ca in pregatirea pentru lupta electorala sa nu uitam sa investim, sa construim pentru oameni. Jocurile de culise si cine va fi in 2004 ramane de vazut. Eu imi asum doar rolul de sef, si nu cel de mediator", a conchis Miron Mitrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii