Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eu nu am spus niciodată că plec“ Mazăre, de la „sănătate, nu mai stau!“ la „să nu ne grăbim“

ro

19 Nov, 2014 00:00 3572 Marime text


„Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi cu acelaşi mod de a pune problema, cu aceeaşi teamă în suflet. Eu am declarat-o public şi spun şi acum: dacă nu iese şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate! Nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Nu mai stau pentru că nu mai văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Şedinţă în fiecare dimineaţă. Am şedinţă dimineaţa cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii“, declara primarul municipiului Constanţa, pe data de 12 septembrie, în pre-campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.


Edilul-şef nu s-a grăbit însă cu aşa-numita plecare după ce Klaus Iohannis a câştigat scrutinul de duminică. Sigur, nici nu ar fi avut cum, de vreme ce el se află acum sub control judiciar în dosarul presupusei mite din Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Ceea ce trebuie remarcat este faptul că - atât de previzibil! - liderul PSD Constanţa s-a răzgândit din nou. Aflat, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în Dosarul Retrocedărilor, Radu Mazăre a declarat: „Adversarii politici sunt bucuroşi că a câştigat Iohannis. Îi urez succes în mandat! Numai că eu am fost ales de patru ori în Constanţa. În ultimele trei ori am fost ales cu 65%, dar frumos este să respectăm votul din primul tur. Decizia de a renunţa la funcţia de primar o să o iau eu singur, şi nu adversarii mei politici şi nici un cetăţean, zece sau 100. Atunci când cred eu de cuviinţă“. În acelaşi context, primarul Constanţei a adăugat: „Decizia de a renunţa la funcţia de primar pot să o ia cetăţenii, la alegeri. Aşa că să nu ne grăbim! E o chestiune personală a mea, la care mă gândesc“.

Curios, ieri, primarul Constanţei nu şi-a mai recunoscut propriile declaraţii: „Eu nu am spus niciodată că plec dacă nu iese Victor Ponta, am spus că, dacă sistemul rămâne, la fel mă gândesc să renunţ“, a afirmat Radu Mazăre.



Iată aşadar că, odată trecute alegerile, liderul PSD Constanţa nu mai cântăreşte la fel lucrurile. În pofida faptului că noul preşedinte nu este Victor Ponta, Mazăre declară acum că va pleca atunci când va dori el. În această situaţie, se impun nişte întrebări. Ce valoare mai au propriile sale afirmaţii? Ce rol au avut ele? Doar acela de a-şi influenţa electoratul?!?

Nota bene! Mazăre se laudă ori de câte ori are ocazia cu procentul mare obţinut la alegerile locale. Ceea ce omite să amintească şeful municipalităţii constănţene este prezenţa scăzută la vot care s-a înregistrat la ultimele două scrutine locale în Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 19 Nov, 2014 09:32 "Am şedinţă dimineaţa cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii". Dar ce-ar fi ca dimineata si la pranz sa-ti vezi tu frumos de treburile de la Primarie, pentru care esti ales si platit ? Si apoi seara, noaptea, cand vrei tu (si nu e problema noastra cand) sa te intalnesti cu avocatii tai ca sa te scoata basma curata din cac**urile pe care le-ai facut batandu-ti joc de orasul asta ? Eee, cum ar fi ? Si abia dupa sa te duci in Madagascar si sa nu te mai vedem...