Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eterni” şi mai ales fascinanţi În 2014, parlamentarii de Constanţa s-au ocupat de delfini şi de bifarea cât mai multor formaţiuni politice

ro

30 Dec, 2014 00:28 2538 Marime text
N-am putea spune despre 2014 că a fost un an prolific pentru parlamentarii de Constanţa. Cu excepţia „convulsiilor” din campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, deputaţii şi senatorii constănţeni nu se pot lăuda cu o activitate ieşită din comun. Au bifat, anul acesta, numeroase conferinţe de presă, participări la diverse emisiuni şi la diverse evenimente. În ceea ce priveşte însă activitatea parlamentarii în folosul cetăţeanului ... mai slăbuţ.

 Inconfundabilul Remus Cernea


 Remus Cernea, deputat încă independent, a avut încă din luna ianuarie a lui 2014 ideea unei iniţiative... năstruşnice. Parlamentarul a propus un proiect de lege prin care delfinii să fie recunoscuţi drept persoane non-umane, iar deţinerea lor în captivitate să fie interzisă. Deputatul de Constanţa menţiona, în acest context, că oamenii de ştiinţă au stabilit deja că delfinii sunt persoane non-umane. "În 2010, un grup de oameni de ştiinţă care au studiat comportamentul delfinilor timp de mulţi ani au ajuns la concluzia că inteligenţa acestora ar trebui să reprezinte o bază pentru care delfinii să fie consideraţi persoane non-umane datorită inteligenţei lor, complexităţii relaţiilor sociale pe care le au şi chiar şi abilităţii de a comunica inclusiv cu noi. Ştiţi bine că au fost cazuri în care delfinii au salvat oameni de la înec, asta înseamnă o putere conceptuală foarte mare, înseamnă să înţelegi că o altă fiinţă este în pericol", afirma Remus Cernea, la începutul acestui an.

Deputatul a mai spus că deţinerea unui delfin în captivitate constituie o formă de cruzime. Nu este însă prima oară când Remus Cernea şochează prin ideile sale. Cu excepţia iniţiativelor de acest gen, deputatul nu s-a remarcat prin nimic. Reamintim că Remus Cernea a fost impus de centru pentru a candida, cu susţinerea PSD Constanţa, la alegerile parlamentare din decembrie 2012. În primăvara lui 2013, USL s-a dezis însă de el, deputatul devenind independent. Ce nu trebuie omis este faptul că parlamentarul nu este cunoscut de constănţenii care l-au ales, în Colegiul 9. Asta fiindcă Remus Cernea calcă prea rar pe la Constanţa.

 Reclamat pentru folosirea cuvântului “perciunat”


 Un alt parlamentar “paraşutat” de la Bucureşti pe meleaguri tomitane este cunoscutul deputat Mădălin Voicu. E drept însă că Voicu e mai degrabă popular ca figură de politician, şi mai puţin ca deputat de Constanţa. Ca şi Cernea, social-democratul s-a “remarcat”, anul acesta, printr-o “năstruşnicie”. Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) a transmis, recent, o sesizarea Consiliului Naţionale pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la faptul că Voicu a folosit într-un interviu cuvântul „perciunaţi”. În sesizarea înaintată preşedintelui CNCD Csaba Asztalos şi semnată de Maximillian Marco Katz, director fondator al MCA România (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului) se menţiona că într-un cotidian central a fost publicat un material al cărui titlu a fost „Mădălin Voicu, atac la FMI. «Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară»”.

 A bifat trei partide într-un singur an


 Un alt parlamentar de Constanţa care s-a „remarcat” este Florin Gheorghe. Fost consilier local în mandatul 2008-2012, mandat în care nu a deschis niciodată gura în timpul vreunei şedinţe şi nu a iniţiat niciun proiect de hotărâre, Gheorghe a reuşit, în 2014, performanţa de a fi, pe rând, membru în trei formaţiuni politice. Fapt care, din punct de vedere al traseismului politic, îl face cel mai activ parlamentar. În 2012, Florin Gheorghe a devenit deputat din partea PDL. În februarie 2014, Gheorghe părăseşte PDL-ul, devenind deputat independent. Trebuie însă menţionat că, în perioada de aşa-numită independenţă, Florin Gheorghe a fost preşedintele Organizaţiei Municipale a PMP Constanţa şi apropiat al Elenei Udrea, fostul candidat PMP la alegerile prezidenţiale. În septembrie 2014, Florin Gheorghe devine deputat UNPR.

 Cvasi-necunoscutul Victor Manea


 Premiul pentru discreţie totală îi revine, în 2014, deputatului PNLVictor Manea. Liberal cu tradiţie, Victor Manea este fostul candidat al PNL Constanţa la alegerile locale din 2008, rămas în memoria colectivă drept „elefantul”. „Elefantul” a pierdut însă acele alegeri, ceea ce n-a surprins pe nimeni.
Am semnalat în repetate rânduri că Victor Manea, deputat în Colegiul 5, nu a susţinut nicio conferinţă de presă în cei doi ani de mandat parlamentar, nu a transmis niciun comunicat de presă, nu dă socoteală presei despre activitatea sa parlamentară. Neoficial, colegii săi liberali îl critic, şi ei, pentru atitudine. Oficial însă nimeni nu îşi asumă nicio critică la adresa lui Victor Manea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii