Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După îndelungi tergiversări Guvernul adoptă proiectul Bugetului pe 2024. Declarațiile premierului

ro

14 Dec, 2023 21:30 861 Marime text




 
  • După 9 ore de amânare, Guvernul Ciolacu a început ședința în care urmează să fie adoptat proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2024. În ciuda discuțiilor tensionate care au precedat ședința, premierul a ținut să-i mulțumească ministrului finanțelor, Marcel Boloș, pentru tot efortul din ultimele luni, potrivit știripesurse.ro

După adoptare, proiectele Legii Bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat merg în Parlament, pentru a fi votat, cel mai probabil înainte de Crăciun.

Declarațiile premierului Ciolacu

„Adoptăm astăzi Bugetul de Stat pe 2024, unul axat pe investiții de circa 7% din PIB. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României! Țintim o creștere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din UE. Asta înseamnă 150 de miliarde de lei în plus la PIB-ul României față de acest an. Bugetul asigurărilor sociale, pe care îl aprobăm tot azi, probează că există bani atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor din 1 septembrie! Sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale. Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 5% în sistemul bugetar – nu și la demnitari!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 
 
 
Citește și
„Am dori ca joi proiectul de buget să treacă prin şedinţa de Guvern“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii