Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drepturile pacienților cu boli și afecțiuni alergice protejate printr-o lege inițiată de un deputat constănțean

ro

02 Jul, 2023 10:44 1126 Marime text



În ultima ședința a Camerei Deputaților din acesta sesiune a fost adoptat cu unanimitatede voturi proiectul de lege Pl-x 384/2022, proiect inițiat de deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache, pe care susține că l-a inițitat cu scopul de a modifica și completa Legea nr. 4/2021 privind protecția drepturilor persoanelor cu boli și afecțiuni alergice.
 
Proiectul a primit avize favorabile de la toate comisiile de specialitate și un punct de vedere pozitiv din partea Guvernului.
 
„Concret, am inițiat acest proiect de lege pentru a aduce modificările necesare ca legea să aibă o mai bună accesabilitate, cu atribuții extinse și o flexibilitate mai mare. Printre măsurile de susținere a persoanelor cu boli și afecțiuni alergice pe care legea le reglementează se numără:
Dreptul la decontarea analizelor și testelor specifice necesare diagnosticării; Obligația ca anumite instituții, precum creșele, grădinițele sau școlile de stat ori particulare, spitalele ori cabinetele medicale să dețină în permanență doze de adrenalină pentru autoinjectare; Identificarea, înregistrarea şi evidenţa persoanelor diagnosticate cu boli şi afecţiuni alergice; Dreptul la regim de masă specific bolii alergice în cadrul unităților de învățământ, spitalicești sau de cazare; Responsabilizarea comunității și conștientizarea importanței diagnosticării precoce și integrarea şi incluziunea socială a persoanelor diagnosticate cu boli şi afecţiuni alergice, cu drepturi şi obligaţii egale ca toţi ceilalţi membri ai societăţii", a anunțat deputata PSD într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii