Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două miliarde de la Oancea pentru promovarea şcolii de scafandri şi salvamari (galerie foto)

ro

08 Apr, 2011 02:23 4855 Marime text
cap_7.jpgAsociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR) este dispusă să plătească două miliarde de lei vechi pentru publicitatea şcolii pe care o construieşte pe malul Tăbăcăriei

În acest sens, ANSPSR organizează o procedură de achiziţie pentru atribuirea contractului privind „Servicii de publicitate - Creaţie machetă şi difuzare - 50 de inserturi în publicaţiile naţionale".

scafandri_scoala_de_scafandri_2.jpgReamintim că preşedintele şi fondatorul ANSPSR este afaceristul Gheorghe Oancea, de profesie scafandru profesionist. Relatam în ediţii anterioare că ANSPSR construieşte o şcoală de scafandri şi de salvamari cu fonduri europene fix pe malul lacului Tăbăcărie. Se pare că ANSPSR intenţionează să-şi promoveze astfel site-urile de prezentare ale şcolilor de scafandri şi de salvamari. În fişa de date a achiziţiei se precizează că toate materialele publicitare vor populariza site-urile şcolilor de scafandri şi salvamari. Pe site-ul şcolii de scafandri se precizează că site-ul este cofinanţat din fonduri europene. Revenind la licitaţia pentru servicii de publicitate, în invitaţia de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) se precizează că valoare estimată a contractului este de 200.000 de lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 18 aprilie, începând cu ora 14.00, la sediul ANSPSR din strada Gheorghe Lazăr nr. 5.

Potrivit fişei de date a achiziţiei, garanţia de bună execuţie va fi în cuantum de 10% din valoarea contractului fără TVA, garanţia de participare solicitată fiind de 4.000 de lei. Participanţii la licitaţie trebuie să prezinte bilanţul contabil pe ultimii trei ani, vizat şi înregistrat de organele competente, pentru anii 2007, 2008 şi 2009. Ca experienţă similară se vor înregistra cel mult trei contracte pentru servicii similare deja finalizate, pentru care suma valorilor serviciilor prestate să fie de maxim 200.000 de lei. În documentaţia de atribuire se specifică faptul că macheta de presă va avea minim 1/2 pagină A4 şi va urmări să transmită o cât mai bună publicitate a proiectului, scopurilor şi iniţiativelor ce fac obiectul proiectului „Salvamari şi scafandri pentru economia românească". Data finală până la care operatorul prestator are obligaţia de a finaliza macheta în formă finală este 31 mai 2011. Profilul ofertantului ideal este un cotidian de informare generală cu cel puţin cinci apariţii pe săptămână, cu difuzare pe întreg teritoriul ţării, tiraj mediu de 25.000 de exemplare pe ediţie. Cotidianul naţional va fi selectat din rândul celor auditate de către instituţii autorizate, independente, de audit, reprezentative la nivel de industrie.

Semeaţa construcţie de pe malul Tăbăcăriei

Reamintim că în 2008, ANSPSR şi Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP), din cadrul Primăriei Constanţa au încheiat un contract de asociere prin care Asociaţia lui Oancea a primit suprafaţa construită de 290,18 mp şi 1.537 mp teren, pentru suma de minim 200 euro lunar, pentru următorii 25 de ani. De precizat că şcoala de scafandri a şi fost ridicată, inaugurarea ei fiind o chestiune de timp. Menţionăm că transmiterea dreptului de administrare asupra acestor terenuri s-a aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Municipal, pe data de 28.08.2009. Aşa, pur şi simplu, fără scoatere la licitaţie, fără nimic. Foarte important de reţinut, terenurile au fost trecute, prin HCLM, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa, ceea ce înseamnă că aceste suprafeţe pot fi scoase la vânzare, la un moment dat.

Pentru construirea şcolii de scafandri, ANSPSR a încheiat un parteneriat cu Primăria Constanţa şi cu Blocul Naţional Sindical, prin care a accesat un grant de 4,5 milioane de euro. Clădirea va include un bazin de înot cu lungimea de 25 de metri şi 6 culoare de înot, un turn de scufundare cu diametrul de 5 metri şi coloana de apă de 8-10 metri, săli de curs, sală de conferinţe şi sală de sport.

Scafandrul afacerist

Reamintim că preşedintele şi managerul acestei asociaţii, Gheorghe Oancea, este un apropiat al primarului Mazăre şi al şefului Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, fiind patron al firmelor Mobitom, On plonge şi administrator şi asociat al Five Holding - magazinul „Brick". De asemenea, trebuie precizat că, prin Mobitom, Oancea a avut o colaborare fructuoasă cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean Constanţa, câştigând mai multe licitaţii importante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costa 08 Apr, 2011 15:16 Ce frumos se spala banii in Cta...
  • prieten 08 Apr, 2011 08:12 degeaba !!! na-ti fost in stare sa-i scoateti pe cei doi scafandrii cand a trebuit. doar banii va intereseaza. RUSINE!!!