Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disparuti din politica Comanici vinde fructe, Dutu - satul de „pupincuristi"

ro

04 Aug, 2009 03:06 2469 Marime text
stelian_dutu_haioasa.jpgAu fost odată adevărate personaje ale politicii de pe plan local, care şi-au încrucişat nu o dată declaraţiile virulente, însă acum nici nu mai vor să audă de politică. Stelian Duţu, critic vehement al echipei Mazăre - Constantinescu, şi Radu Comănici, fost partener al celor doi, par hotărâţi să nu mai revină în domeniul care i-a consacrat.

După ce a fost ani de-a rândul în prim-planul politicii constănţene, într-o continuă agitaţie şi tensiune şi veşnic nemulţumit de ceea ce fac colegii din opoziţie, fostul lider PRM, Radu Comănici, s-a retras, de aproape un an, la ferma pe care o are în satul său natal, Grădina, la „Bujorul Galben". Departe de nebunia vieţii politice, de jocurile şi interesele mai mult sau mai puţin meschine, cel care credea până în pânzele albe în doctrina şefului său, Corneliu Vadim Tudor, s-a dezis de tot. „Nu mă mai interesează nimic, nu am mai păstrat legătura aproape cu nimeni, decât cu actualul preşedinte, Niculae Gheorghe. Îmi este bine aici", a completat fostul peremist. Chiar dacă la alegerile parlamentare din noiembrie, anul trecut, peremiştii au încercat să-l aducă din nou în prim-planul politicii constănţene, în condiţiile în care se bucura de o notorietate mult mai mare decât colegii săi, totul s-a dovedit a fi fost în zadar. Chiar şi cu toate străduinţele colegilor de partid de a trece pragul politic, fără un minim de implicare din partea sa, totul a fost sortit eşecului. Rezultatele au fost pe măsură, invers proporţionale popularităţii de care odată se bucura din plin.

radu_comanici.jpgÎn ceea ce priveşte productivitatea culturilor sale din acest an, probabil mult mai mare decât roadele unei vieţi politice agitate, Comănici ne-a declarat că totul merge foarte bine. „Am livadă cu tot soiul de fructe, de la vişine, cireşe, prune, gutui... E frumos aici, la mine, la Bujorul Galben", a afirmat nostalgic, contrar temperamentului cu care îi obişnuise pe cei mai mulţi. Politica a fost înlocuită de fostul şef al PRM Constanţa cu o alta, mult mai relaxantă - comercializarea fructelor.

Stelian Duţu, fost preşedinte al PD-L Constanţa, pe vremea când Elena Udrea încă nu călcase pragul filialei pedeliste de la malul mării, spune că s-a săturat de politică. Fostul parlamentar se dedică acum afacerilor şi familiei şi spune că aşa este mult mai bine. „Pentru mine, plecarea din politică a fost ca o eliberare. Ştiţi cum strigau bărbaţii, pe vremuri, în armată: Hai liberare! Aşa am strigat şi eu", a afirmat fostul vârf de lance al opoziţiei locale, care a renunţat la politică, însă nu şi la replicile acide pentru care era recunoscut. „Prea multă mizerie în politică. Prea mulţi pupincurişti", trage concluzia Stelian Duţu, după ani de politică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 04 Aug, 2009 05:52 Incet,incet,cu sau fara selectie,viata are grija sa corecteze calitatea nechematilor in toate domeniile de activitate.Este adevarat ca sunt multi,dar,in cateva sute de ani,calitatea politicianistilor romani se va imbunatati.Unii dintre disparuti,ca de ex.Dutu,nu sunt lipsiti de calitati.Din pacate,cand ajung sa detina functii importante uita ca trebuie sa se ocupe prioritar de nevoile cetatenilor,si se ocupa de interesele lor personale si de grup,,devin repede victime ale orgoliilor si ambitiilor meschine.Despre Comanici,vorba aia:"de mortuis nil nisi bene". Este exemplul tipic al nulitatii si oportunismului.El n-a fost nici pesedist,nici peremist.A fost doar fripturist.Oricum,faptul ca are o ferma demonstreaza ca n-a pierdut timpul.