Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic la Teatrul de Vară din Mamaia. Reabilitare, doar în declarații. S-a cheltuit un milion de euro pentru expertiză tehnică

ro

29 May, 2020 00:00 3953 Marime text

  • În 2019, conducerea CJ anunța că Teatrul de Vară din Mamaia intră într-un amplu program de reabilitare

  • S-a cheltuit pe expertiza tehnică aproape un milion de euro (4,6 milioane lei)

  • Reprezentanții USR cer soluții clare pentru această grădină de vară aflată în subordinea CJC, inclusiv în ceea ce privește finanțarea

 
Într-un limbaj de lemn, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu anunța în 2019 că Teatrul de Vară din Mamaia intră într-un amplu program de reabilitare.
“Asta după ce a cheltuit pe expertiza tehnică aproape un milion de euro (4,6 milioane lei). Da, un milion de euro pentru expertiză tehnică (să vadă dacă demolează sau nu).
Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic la Teatrul de Vară, numit oficial Palatul Festivalurilor Mamaia. Dacă de la Nicușor Constantinescu nu te puteai aștepta la ceva bun, e clar că nici de la conducerea din 2016 încoace a Consiliului Județean nu te poți aștepta la altceva. Au demonstrat asta permanent. Au lăsat Teatrul de Vară în paragină, au cheltuit o mulțime de bani pe expertiză, s-au tânguit mereu că nu au bani să facă ceva cu el, iar anul trecut s-au lăudat în toate părțile că vor face și vor drege, vor reabilita. Tot pe sume frumușele – 4,8 milioane lei reabilitarea, conform estimărilor lor”, susține președintele USR Constanța, Remus Negoi.
Reprezentanții USR cer soluții clare pentru această grădină de vară aflată în subordinea CJC, inclusiv în ceea ce privește finanțarea.
“Trebuie să fii de o maximă ipocrizie să afirmi, la 3 ani de la preluarea mandatului (în 2019), că vei merge la București să găsești finanțare. În condițiile în care ai avut guvern PSD, parlament PSD, instituții PSD, deci nu te puteai plânge de nesusținere politică. Dar pesediștii (descoperiți și acoperiți) din Consiliul Județean și-au văzut numai de ale lor. Domeniul culturii, pentru ei, e o permanentă Cenușăreasă”, conchide Negoi.
Vă reamintim, țeful Direcţiei Generale de Proiecte a Consiliului Judeţean Constanţa, Ionuţ Nache, explica în luna decembrie 2016, faptul că Teatrul de Vară din Mamaia a revenit în patrimoniul CJC şi că şi-au propus să îi schimbe aspectul, folosind în acest sens Programul Operaţional Regional, Axa 7, pentru care intenţionează să aplice.
În ideea iniţială a proiectului, Teatrul de Vară din Mamaia ar urma să aibă refăcute scările de acces în clădire, locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, reabilitarea zidurilor din incinta teatrului şi structura scenei, inclusiv modernizarea gradenelor şi înlocuirea scaunelor, reabilitarea şi dotarea cu spaţiu de proiecţie, lumini şi sunet, reabilitarea vestiarelor, magaziilor, birouri, garderobe şi grupuri sanitare.
Potrivit proiectului avansat de conducerea CJ, în preajma Teatrului de Vară, trebuia să se amenajeze o zonă de agrement, cu piste de biciclete, grădini suspendate, locuri de joacă pentru copii şi spaţii interactive artistice, grădini şi zone de loisir dar şi o galerie de artă interactivă. Valoarea proiectului a fost estimată la 5.000.000 de euro.

Citește și:

Sediul Medicinei Legale şi Teatrul de Vară de la Mamaia, cele două mari proiecte de investiţii ale CJC, în faza de documentaţii tehnico-economice

În luna decembrie 2016, clădirea a revenit în patrimoniul CJC O nouă licitaţie pentru demolarea anexelor Teatrului de Vară din Mamaia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii