Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Huțucă Bogdan, co-inițiator al legii privind eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și eliminarea supraaccizei la carburanți

ro

07 Jun, 2019 00:00 1394 Marime text
Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă împreună cu alți doi colegi liberali, Robert Sighiartău și Raluca Turcan, au depus la Parlament un proiect de lege care prevede modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, precum și eliminarea supraaccizei la carburanți.
 
„Necesitatea acestei legi este determinată de sutele de modificări legislative operate în ultimii doi ani și jumătate asupra Codului fiscal, politica fiscală din România devenind factorul de risc cel mai important pentru mediul economic intern. Majorarea accizelor pentru carburanți și supraimpozitarea muncii au generat nu numai costuri substanțiale pentru agenții economici, ci și efecte în lanț la nivel bugetar, social și la nivelul comerțului internațional de bunuri și servicii. Astfel, prețul carburanților este în țara noastră unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, România aflându-se, totodată, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea prețurilor.
 
De asemenea, supraimpozitarea contractelor de muncă part-time a accentuat și mai puternic șomajul în rândul tinerilor (în special în rândul studenților și tinerilor absolvenți de liceu) și munca la negru în unele sectoare de activitate.
 
În aceste condiții, prin proiectul de lege inițiat se propunere diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017, precum și eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului”, susțin parlamentarii PNL.
 
Inițiatorii legii mai propun ca aceste modificări să fie implementate începând cu data de 1 ianuarie 2020, astfel încât măsurile să fie bugetate în mod corespunzător în Legea bugetului pentru anul 2020.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii