Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bogdan Huțucă propune parlamentarilor constănțeni o dezbatere pe tema sistemului de sănătate din județ

ro

23 Oct, 2017 00:00 2663 Marime text
La un an de la alegerile parlamentare, lipsit total un dialog transpartinic între senatorii și deputații de la Constanța pe problemele cu care se confruntă locuitorii județului, deputatul PNL Bogdan Huțucă propune o dezbatere deschisă pe tema sistemului de sănătate din județ.
 
 „Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, m-am gândit să fac un prim pas în concret și să îmi invit colegii la dialog. O spun încă o dată. Niciunul dintre noi nu are monopol pe temele de interes public. În același timp, consider că toți parlamentarii constănțeni, indiferent pe listele cărui partid au candidat, sunt datori să dea în schimbul încrederii electorale responsabilitate și implicare. Uneori, dintr-o contră politică poate ieși ceva bun“, susține parlamentarul liberal.
 
La prima invitație lansată parlamentarilor constănțeni de către liderul PNL nu au răspuns decât reprezentanții USR - Stelian-Cristian Ion - deputat și Ramona Dinu - senator. Restul parlamentarilor au motivat că invitația s-a făcut din scurt și timpul nu le-a permis să participe.
„Mă bucur că semnalul de alarmă pe care l-am tras privind criza sistemul de sănătate constănțean nu a rămas fără ecou. Îi mulțumesc domnului deputat Stelian-Cristian  Ion pentru celeritatea și disponibilitatea cu care a răspuns invitației de a avea un dialog firesc noi, parlamentarii constănțeni, despre problemele celor pe care am fost aleși să-i reprezentămׅ“, a scris Huțucă pe pagina sa de Facebook.
 
Următoarea întâlnire pe care deputatul PNL o plănuiește nu se va mai desfășura la Parlament, pe teren „neutru“, spune acesta, ci, probabil chiar în sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dacă și managerul unității medicale își va da acordul, după cum ne-a declarat Bogdan Huțucă.
 
Discuțiile pe tema sistemului de sănătate din Constanța pe care Huțucă le propune colegilor parlamentari vizează: 1. Subfinanțarea cronică a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța; 2. Dezafectarea singurei secții publice de radioterapie din județ; 3. Dezafectarea singurei case de îngrijiri paliative din județ, destinată pacienților oncologici.
 
Nu doar politica sanitară reprezintă o problemă pentru constănțeni; tocmai din acest motiv, pe viitor, discuțiile ar putea continua, în cadrul altor întâlniri, pe educație, mediu de afaceri sau alte teme de interes public, consideră deputatul Bogdan Huțucă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii