Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:52 29 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța despre demisia șefului ANAF

ro

31 May, 2023 10:28 1203 Marime textDeputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța susține că fostul șef ANAF, Lucian Heiuș și-a exercitat mandatul de președinte în mod profesionist și onest.

„Din păcate, vedem că demisia lui Lucian Heiuș a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase și necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil. O selecție de diletanți, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuși să ascundă adevărul sub preș doar pentru că țipă mai tare.
 
Nu așa merg lucrurile!

Adevărul este că la începutul anului, ministrul de Finanțe a supraestimat grav veniturile statului și a subestimat grav cheltuielile. Asta înseamnă că responsabilitatea aparține 100% ministrului de Finanțe și nu echipei de la ANAF.
 
Dar totuși, haideți mai bine să ne uităm pe cifre.
 
În 2022, activitatea ANAF a fost una excepțională, instituția a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent. În același timp, ANAF a rambursat TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, comparativ cu anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.
În primele 5 luni din 2023, ANAF a încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent.
Cifrele sunt clare și ele întăresc imaginea unei instituții care a făcut performanță!
 
Și atunci, de ce atâta vuiet? Foarte simplu. Pentru că unii dintre partenerii noștri de la PSD încearcă să mute reflectoarele de pe adevăratul vinovat. Pe care îl știu foarte bine, dar îl protejează din calcule politicianiste.
 
Acum e zgomot. Dar în curând, nu va mai fi! Și asta pentru că execuția bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste și necinste. Și atunci vom vedea cu toții cum fix cei care astăzi țipă mai tare, atunci vor tăcea. Pentru că matematica se face cu cifre exacte și nu cu opinii. Și pentru că, așa cum știm din bătrâni, minciuna are picioare scurte, iar adevărul are marea calitate de a ieși mereu la iveală!", susține Huțucă, președintele PNL Constanța și al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii