Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii vor avea obligaţia de a-şi depune, la începutul mandatului, un CV

ro

24 Jun, 2021 00:00 2590 Marime text



⦁    Deputaţii vor avea obligaţia de a-şi depune, la începutul mandatului, un CV, care va fi publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor
⦁    Proiectul a fost iniţiat de deputaţii minorităţilor naţionale care au argumentat că parlamentarii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară

Deputaţii vor avea obligaţia de a-şi depune, la începutul mandatului, un CV, care va fi publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, prevede un proiect de hotărâre adoptat, de Cameră.

Proiectul modifică în acest sens regulamentului Camerei Deputaţilor.

"În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat", se precizează în proiect.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii minorităţilor naţionale care au argumentat că parlamentarii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară.

"Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională", au precizat aceştia.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii