Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii de Constanţa, front comun împotriva Elenei Udrea „Justiţia trebuie să fie lăsată să-şi facă treaba“

ro

09 Feb, 2015 00:00 3003 Marime text
Camera Deputaţilor se reuneşte astăzi în Plen, context în care se va pronunţa asupra cererii de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea. Amintim că DNA cere şi arestarea preventivă a deputatului, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în dosarele Microsoft şi „Gala Bute“. Cum se poziţionează deputaţii de Constanţa în cazul Udrea? Votează sau nu pentru ridicarea imunităţii? De menţionat este faptul că votul va fi secret.
 
Deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, susţine că va vota categoric pentru ridicarea imunităţii: „Voi vota ca de fiecare dată în astfel de cazuri. Fără comentarii, n-avem ce comenta aici. N-avem nicio treabă în a ne opune ridicării imunităţii“, a declarat Dragomir.
 
Deputatul PNL Dănuţ Culeţu este de aceeaşi părere. „Voi vota pentru ridicarea imunităţii. Justiţia trebuie să-şi continue drumul fără oprelişti din partea Parlamentului“, a afirmat deputatul de Constanţa.
 
Coleg de partid cu Dragomir şi Culeţu, deputatul liberal Mihai Lupu împărtăşeşte opinia celor doi parlamentari: „Voi vota pentru ridicarea imunităţii în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea. Justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba“, susţine parlamentarul constănţean.
 
Mihai Tararache, deputat independent de Constanţa, a explicat că, deşi nu crede că Elena Udrea „este un pericol public“, va vota, şi el, pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului. „O să votez pentru încuviinţarea arestării preventive. Judecătorii sunt însă cei care vor decide dacă Elena Udrea va fi arestată. Eu nu cred că este un pericol public“, a ţinut să menţioneze deputatul de Constanţa.
 
Deputatul PSD Mircea Titus Dobre nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect, limitându-se la a declara doar faptul că, „aşa cum a anunţat şi preşedintele (n.r. Victor Ponta, liderul PSD), grupul PSD va vota pentru ridicarea imunităţii“.
 
Deputatul Colegiului 9, independentul Remus Cernea, a afirmat că se va pronunţa pentru ridicarea imunităţii. „Ca întotdeauna în astfel de situaţii, voi vota pentru ridicarea imunităţii şi, chiar dacă votul este secret, voi vota cu bilele la vedere. Întotdeauna votez astfel. Doamna Udrea va merge în faţa instanţei şi instanţa va decide dacă va da curs cererii de arestare“, precizează deputatul de Constanţa Remus Cernea.
 
Rămâne însă de văzut ce decizie va lua, astăzi, Plenul Camerei Deputaţilor. Având în vedere că votul este secret, este foarte posibil ca parlamentarii să voteze împotriva ridicării imunităţii. Cel puţin la nivel declarativ, deputaţii de Constanţa lasă însă impresia faptului că fac front comun împotriva Elenei Udrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii