Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demolări cu scandal pe plaja din Năvodari (galerie foto)

ro

05 Apr, 2011 02:18 4585 Marime text
cap_3.jpgIeri, un inspector din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, împreună cu o echipă de muncitori şi cu câteva echipe de jandarmi, s-a deplasat la prima oră a dimineţii pe plaja din Năvodari pentru a desfiinţa mai multe construcţii amplasate fără autorizaţie. La acţiune a participat şi un reprezentant de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa

Scandalul dintre proprietarii amplasamentelor şi echipa care a venit să demoleze a pornit de la faptul că inspectorul de la MDRT nu a arătat niciun document în baza căruia se efectuează demolarea.

demolari_Hanul_Piratilor_demolari_casute_pe_plaja_056.jpgChiar şi aşa, muncitorii veniţi pregătiţi să cureţe plaja de construcţii, au demolat fără să clipească amplasamentele din stuf şi din lemn după ce proprietarii au făcut scandal în încercarea de a-i îndupleca să renunţe la demers. Inspectorul din cadrul MDRT venit să facă ordine pe plajele litoralului Mării Negre a reuşit să ţină piept atacurilor celor prezenţi. Mai mult, acesta avea la bază, chiar dacă nu a prezentat-o celor care o solicitau, lista cu amplasamentele care au fost somate pe 31 martie şi care urmau a fi ieri desfiinţate printr-o acţiune concentrată. De pe lista celor care au fost somaţi fac parte şi două hoteluri care au astfel de construcţii pe plajă, hotel Laguna şi hotel Histria - în Mamaia Au mai fost somate Antony House, Effo Dany şi Fishery SRL - Năvodari, Nemira Publishing SRL (două somaţii pentru două aplasamente) - Vama Veche, SC Dimici SRL, SC Lial Star SRL, SC Bya Mary SRL - Mangalia, SC Complex Tineretului SRL - Costineşti.

Scandalul a luat şi mai mare amploare după ce Poliţia Locală din Năvodari, în frunte cu şeful poliţiei, Constantin Necula, a sosit la faţa locului împreună cu câţiva angajaţi ai Primăriei Năvodari, pe raza teritorială a căreia se afla plaja. Luat de aceştia la întrebări asupra legalităţii acţiunii, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului i-a ignorat spunându-le că nu este treaba lor.

Acţiunea a fost coordonată de IJC, care are responsabilitatea de a verifica construcţiile care nu au autorizaţii şi pe care să le someze să le obţină în cel mai scurt timp. Reprezentanţii IJC Constanţa spun că au trimis somaţii în vederea demolării tuturor construcţiilor de pe plajă pe care însă proprietarii le-au ignorat. Dacă în 48 de ore de la primirea somaţiei societăţile nu întreprind niciun demers pentru intrarea în legalitate, autorităţile au dreptul de a desfiinţa construcţiile, pe cheltuiala proprietarului amplasamentului desfiinţat şi chiar şi în lipsa acestuia.

Proprietarii care s-au răsculat ieri, dar şi muncitorii de la Fishery SRL, care se aflau în zonă, au încercat să se opună demolării, însă jandarmii au avut grijă ca niciunul să nu fie accidentat. Au fost puse la pământ beach-bar-uri, o pescărie şi terase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 05 Apr, 2011 09:51 Interesant...Politia statea bine merci,in loc sa-i ajute pe jandarmi.Urlam ca se construieste pe plaja fara autorizatii dar Primaria si Politia nu fac nimic.Concluzia : sunt complici cu interlopii ce au construit aiurea !