Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile preşedintelui. Măsurile luate de Guvern, criticate de Klaus Iohannis

ro

02 Nov, 2017 14:01 1367 Marime text
Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Palatul Cotroceni. Discuţiile vizează printre altele domeniul economiei, investiţiile publice, impozitului de venit şi salariile românilor.

Președintele a reacţionat dur şi vine cu noi critici la adresa Guvernului: "Acum câteva luni, când am investit acest Guvern, am avut o solicitare simplă: i-am rugat să termine cu această ţopăială fiscal-bugetară. Dar nu s-a întamplat chiar aşa."

Despre domeniul economic, Iohannis a spus: "România traversează o perioadă de creştere economică. În sine, e o veste foarte bună. O creştere economică record în UE. Dar această creştere are din păcate vulnerabilităţi care trebuie cunoscute. Prima, se bazează pe consum, preponderent pe consum şi astfel de creştere în general nu e vazută ca una sustenabilă, de durată. Lipseşte o parte esenţială pentru o creştere sănătoasă, lipsesc investiţiile. Lipsa investiţiilor e un semnal foarte îngrijorător. Şi nu vorbesc doar de cele în privat, unde au scăzut semnificativ faţă de anul trecut."

"Investiţiile străine au scăzut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi mai îngrijorator au scăzut nepermis de mult investiţiile publice. Ele au scăzut cu peste 20% faţă de aceeasi perioada a anului trecut, si nici anul trecut nu au fost chiar grozave.", a punctat preşedintele.

În completare Iohannis a adăugat: "A doua chestiune: veniturile fiscale. Suntem într-o situaţie foarte ciudată. Economia creşte şi veniturile fiscale scad. În loc să avem mai mulţi bani la buget, culmea avem mai putini bani la buget. Avem un adevarat paradox: crestere record a PIB-ului si tot crestere-record a datoriei. Guvernul se comporta aidoma unui om care castiga in fiecare luna mai mult, dar imprumuta mai mult de la banci. Si lasa datoria in plata copiilor si nepotilor. E un comportament contrapoductiv."

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii