Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie politică Senatorul Gigi Chiru - „Modelul de lideri Ponta-Mazăre compromite generaţia lor“

ro

24 Sep, 2014 00:00 2573 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal, a susţinut, ieri, în Parlament, o declaraţie politică intitulată „Lansarea lui Pontaşescu, atac la democraţie“, în care făcea referire la recenta lansare a candidaturii la prezidenţiale a premierului Victor Ponta, eveniment organizat pe Arena Naţională din capitală, în prezenţa a aproximativ 70.000 de persoane. Parlamentarul constănţean i-a adresat preşedintelui PSD o întrebare: „Domnule Ponta, sunteţi tatăl a doi copii minunaţi, vă întreb cum puteţi sta pe aceeaşi scena cu Mazăre, care vine cu minore închiriate?“ Christian Gigi Chiru a făcut referire la faptul că preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a venit la evenimentul de pe Arena Naţională însoţit de o echipă de tinere despre care el însuşi a declarat că „nu sunt încă membre de partid, că nu au 18 ani“ (cu privire la o parte dintre acestea).

Facem precizarea că redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat să obţină un punct de vedere atât din partea primarului Constanţei, Radu Mazăre, cât şi din partea premierului Victor Ponta cu privire la cele afirmate de senatorul Gigi Chiru. Prim-ministrul nu a răspuns mesajului nostru, iar liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, ne-a transmis următoarele: „Măi acoperiţilor, vă rog să nu mă mai deranjaţi“.

 Gigi Chiru - „Victor Ponta a reuşit să reînvie în memoria colectivă imaginea conducătorului Ceauşescu“

 Senatorul constănţean şi-a început expunerea prin a preciza că Victor Ponta a reuşit un lucru mai destoinic decât Ceauşescu, acela de a aduna mai multe persoane pe Arena Naţională. „Lansarea candidaturii lui Victor Ponta este o nefericită întoarcere în timp. Victor Ponta a reuşit să reînvie în memoria colectivă imaginea conducătorului Ceauşescu sau, mai bine spus, s-a transformat el însuşi într-un semizeu care aştepta osanalele şi ofrandele aduse de Mazăre şi de tovarăşii din ţară“, a declarat senatorul Gigi Chiru, prin intermediul declaraţiei politice susţinute ieri. „Vă spun o curiozitate: mare conducător iubit, Ceauşescu, la vremea lui, aduna mai puţini oameni pe stadionul 23 August, la acea vreme, capacitatea arenei sportive fiind de 60.120 de locuri, iar de ziua sa, tovarășul Ponta l-a depășit!“, se mai arată în declaraţia politică a senatorului Christian Gigi Chiru.

 Chiru către parlamentari - „Să-l readuceţi pe Pontașescu printre oameni“

 Parlamentarul se arată îngrijorat de faptul că, „sub umbrela democraţiei, oameni din toată ţara au fost forţaţi să participe la ziua conducătorului iubit. Această grandioasă lansare este un semnal că, sub ochii noştri, poate apune democraţia“, a mai spus Chiru. „Modelul de lideri Ponta-Mazăre compromite generaţia lor, compromite valorile democraţiei în ochii aliaţilor noştri din Vest“, arată Chiru în declaraţia susţinută în plenul Parlamentului.

Senatorul Christian Gigi Chiru mai susţine: „Este un obicei al PSD, mai ales de când este Ponta preşedinte, să ducă la manifestaţii nu numai membrii de partid, ci şi angajaţii instituţiilor care au şefi PSD-işti“, lucru pe care senatorul a ţinut să îl precizeze încă din ziua lansării candidaturii premierului. „Închei prin a vă reaminti că, la 25 de ani de la Revoluţie, direcţia României spre est devine realitate. Vă invit, stimaţi colegi din coaliţia de guvernare, să-l readuceţi pe Pontașescu printre oameni, nu pentru mine, nu pentru voi, ci pentru viitorul democraţiei în România“, conchide senatorul Christian Gigi Chiru, în declaraţia sa politică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii