Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie în plenul Senatului Gigi Chiru îi acuză pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu de interese ascunse în privinţa Cazinoului

ro

12 Feb, 2013 21:53 2569 Marime text
chiru_Gigi_Chiru_1.jpgSenatorul constănţean Gigi Chiru a susţinut, ieri, în plenul Senatului, o declaraţie politică pe tema Cazinoului din Constanţa. Parlamentarul democrat liberal şi-a denumit declaraţia „Simbolurile naţionale nu sunt de vânzare! Distrugerea Cazinoului Constanţa, paravan pentru o afacere de succes". În acest context, Chiru a afirmat că în opinia sa „este o ironie faptul că unul dintre simbolurile României şi ale Constanţei, Cazinoul, a fost lăsat să devină o ruină de către administraţia locală, condusă de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu". Senatorul susţine că primarul municipiului Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean ar avea interese ascunse, anume „de a pune mâna pe Cazino". „Totul, pentru a gestiona o nouă afacere dubioasă, care peste noapte va crea milionari doar dintr-un simplu troc cu iz penal".

„Parlamentarii USL de Constanţa, mieluşei"

chiru_cazino_20.jpg„Cazinoul din Constanţa se află într-o stare avansată de degradare, simbolul Constanţei a fost lăsat să se prăbuşească sub ochii constănţenilor, care au acordat un vot masiv Uniunii Social Liberale", a subliniat parlamentarul constănţean. Gigi Chiru nu omite să-l critice pe Mazăre şi pe aleşii locali care, spune el, „preferă să facă şedinţe în cârciumi". De menţionat este, în acest sens, că şedinţele Consiliului Local Municipal Constanţa se derulează într-o sală a hotelului Malibu din Mamaia, nu în primărie şi nici într-o clădire emblematică a Constanţei, aşa cum aveau loc cu ani în urmă, chiar în clădirea Cazinoului. „Sunt dezamăgit de atitudinea parlamentarilor USL de Constanţa, extrem de vocali când sunt în opoziţie, dar mieluşei când sunt la putere şi trebuie să muncească, stând cu lacătul la gură când vine vorba de interesul constănţenilor care le-au acordat un vot de încredere", a mai declarat senatorul constănţean în plenul Senatului.

Parlamentarul, lider al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, dă exemplul Bulgariei, care nu ezită să exploateze din punct de vedere turistic Castelul Reginei Maria din Balcic. „Este de datoria noastră, ca reprezentanţi ai românilor, să rezolvăm problemele importante, uitând măcar pentru câteva momente de culoarea politică. Iar una dintre aceste probleme este intervenţia imediată asupra Cazinoului, pentru ca statul român să nu piardă o clădire reprezentativă pentru istoria naţională. Unde aţi văzut un italian, un francez sau un german să-şi vândă simbolul? Cum ar fi să-şi vândă francezii Turnul Eiffel, englezii Big Ben-ul sau italienii Turnul din Pisa?", se întreabă senatorul PDL al Colegiului 4.

Gigi Chiru a reamintit, ieri, că această clădire emblematică pentru Constanţa figurează pe lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii, cod CT-II-M-A-02801, monument de tip A, de valoare naţională şi universală, grupa A. Construită în stil Art Nouveau, printre puţinele astfel de clădiri din România, actuala ruină a Cazinoului a fost inaugurată în 1910.

„Readucerea în circuitul public a monumentului istoric va crea un nou spaţiu destinat evenimentelor culturale de anvergură, dar şi celor de agrement sau economice, atrăgând după sine şi revitalizarea turismului în Zona Peninsulară, veche a oraşului", conchide senatorul constănţean.

Menţionăm că am încercat să aflăm un punct de vedere şi de la Radu Mazăre, şi de la Nicuşor Constantinescu vizavi de criticile aduse de Chiru. Niciunul dintre aceştia nu a răspuns. În eventualitatea în care ne vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii