Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

ro

31 Jul, 2019 00:00 1018 Marime text
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că PSD şi ALDE au votat ieri împotriva comunităţilor locale, împotriva cetăţenilor judeţului. „În ultimele zile, PNL, PMP şi ALDE au negociat şi au căzut de acord asupra faptului că toate comunităţile locale din judeţ au dreptul la condiţii civilizate de trai, printr-un acces transparent la sursele publice de finanţare. Mai exact, alocarea banilor către primării ar trebui să se facă în mod echitabil, în funcţie de nevoi şi probleme, iar primul pas în acest sens ar fi trebuit să fie înfiinţarea Comisiei de analiză a solicitărilor UAT-urilor.
 
Din păcate, dominat de orgolii şi frustrări personale, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu a «cumpărat» la pachet voturile ALDE, tranzacţie de nerefuzat pentru un partid mic care pare că îşi semnează cu litere tot mai apăsate dispariţia de pe scena politică. Prin votul de astăzi, PSD şi ALDE au lăsat doar în mâna lui Ţuţuianu banii judeţului, care a decis că locuitorii judeţului sunt de două feluri: cei care au dreptul la civilizaţie şi cei care nu contează”, a spus Huţucă.
 
La rândul său, liderul PSD, Felix Stroe, consideră că majoritatea din Consiliul Judeţean Constanţa a reuşit să ia în şedinţa de ieri decizii în beneficiul UAT-urilor care aşteptau banii pentru dezvoltare sau pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene. „Consider că şi-au făcut datoria şi îi felicit atât pe consilierii majorităţii, cât şi pe preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu”, a afirmat Stroe.
 

PNL a votat alături de PMP, PSD, umăr la umăr cu ALDE

 
În Consiliului Judeţean Constanţa, continuă lupta politică. Chiar dacă, spre deosebire de săptămâna trecută, proiectele privind alocările bugetare către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au trecut cu votul PSD-ALDE, la nivelul administraţiei judeţene a început campania electorală. Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare în vederea alocării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat, iniţiat de aleşii judeţeni PNL şi PMP, nu a trecut.
 
Chiar dacă cei de la PMP şi PNL s-au abţinut de la vot, a trecut proiectul privind rezultatele evaluării proiectelor sportive eligibile, a sumelor alocate acestora şi aprobarea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul judeţului Constanta, pe anul 2019, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi cel privind repartizarea pe unităţi administrativ - teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.
 
Câştigătorul şedinţei de ieri a fost, de departe, vicepreşedintele Claudiu Palaz, ale cărui proiecte au trecut în unanimitate. Astfel, au fost votate proiectele privind indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Teatrului de vară de la Mamaia, care se va realiza fie din fondurile CJ, fie din bani de la Ministerul Dezvoltării, precum şi organizarea Festivalului de la Mamaia.

Citeşte şi:

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

 

Constanţa. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii judeţeni PNL şi PMP cer reînfiinţarea grupului transpartinic de împărţire a banilor (document)


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii