Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De câte ori s-a sucit Radu Mazăre?

ro

22 Nov, 2012 02:16 2865 Marime text
mazare_razgandeli.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a mărturisit marţi, în contextul şedinţei Consiliului Local, că s-a sucit în ceea ce priveşte planurile legate de Cazino. Nonşalant şi oarecum amuzat, edilul şef a declarat: „M-am sucit în privinţa Cazinoului, pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare. Am discutat cu ruşii acum patru zile, acum vreo lună cu nişte americani, care doreau să îl cumpere, pentru că între timp nu mă gândisem la această variantă care cred că îi încântă pe toţi. Poate să vină şi român, poate să vină şi turc, poată să vină oricine". „Suceala" sau „sucirea" lui Mazăre înseamnă, cel puţin pentru moment, că primarul nu mai intenţionează să vândă Cazinoul. Asta deşi, încă din 2010, şeful administraţiei publice locale constănţene a bătut monedă pe acest demers, motivându-şi dorinţa prin faptul că municipalitatea nu ar avea bani pentru reabilitarea imobilului ce figurează pe lista monumentelor de interes naţional.

Sucire X 2

mazare_razgandeli_parcare_poarta_1.jpgPrimarul Constanţei s-a sucit, însă, de două ori. Asta pentru că, potrivit declaraţiilor sale, soarta Cazinoului depinde acum de încheierea unui parteneriat public-privat cu un investitor care să reabiliteze imobilul. Dar nu va fi un oarecare parteneriat, căci Primăria Constanţa nu vine doar cu clădirea Cazinoului, ci cu un pachet. Concret, clădirii în stil Art Nouveau i se adaugă un teren, în suprafaţă de aproximativ două hectare. „Şi mi-au mai spus ceva (n.r. - ruşii): «dar unde îi cazăm? Cei pe care îi aducem noi să joace în cazinoul acesta au nevoie de cazare de cinci stele, cel puţin». Şi atunci am identificat şi o suprafaţă de teren. E vorba de parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare, şi m-am gândit să facem un pachet în care o să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazino, să-l reabiliteze, în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare", a explicat Mazăre. Despre ce teren e vorba? Despre parcarea din Poarta 1. În zona Vraja Mării. Adică acelaşi teren pe care Mazăre promitea, în campania electorală pentru alegerile din 2008, că va amenaja un Bazar Oriental. Potrivit informaţiilor de pe blogul primarului, acest bazar trebuia să fie realizat în parteneriat cu un investitor străin. Valoarea investiţiei urma să se ridice undeva între 15 şi 18 milioane de euro. „Bazarul va fi deschis tot timpul anului. La intrarea în Bazar va fi o piaţetă, iar în interior străduţe cu negustori de la Instanbul sau Damasc, iar pe margine cafenele", se specifica pe blogul şefului administraţiei locale. Proiectul era supranumit „Un colţ de Levant în Constanţa: un adevărat Bazar Oriental!". Ei bine, primarul s-a sucit odată privind vânzarea Cazinoului, o dată privind colţul de Levant, căci acel teren ar putea ajunge, mai nou, pe mâna ruşilor.

Remember Mazăre, deputat PD?

Ceea ce mulţi uită este faptul că Radu Mazăre s-a sucit încă de la începutul carierei sale politice. Iniţial, actualul social democrat, şi nu orice social democrat, ci lider al PSD Constanţa, a fost pedist. Deputat PD de Constanţa. Ulterior, el a demisionat din PD, nu şi din Parlament. După o perioadă de independenţă, Radu Mazăre a ajuns în PSD. Partidul pe care l-a hulit, fiind din principiu împotriva comunismului şi a urmaşilor acestuia, a lui Ion Iliescu şi a „discipolilor" săi. Ion Iliescu este preşedintele de onoare al PSD. Iar despre PSD-ul de azi se spune că reuneşte inclusiv admiratori ai fostului preşedinte Iliescu. Cum rămâne, aşadar, cu principiile, cu idealurile de început? Se sucesc şi ele?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii