Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce primării vrea să-şi ia revanşa PNL în judeţul Constanţa

ro

27 May, 2015 00:00 2547 Marime text


Liberalii constănţeni vorbesc constant, în ultima vreme, despre sondaje de opinie, despre echipe, despre potenţiali candidaţi.

Cu gândul la alegerile locale din 2016, aceştia încearcă - rămâne de văzut dacă vor reuşi - să-şi repare imaginea de partid care ocupă mai mereu locul doi atunci când vine vorba de rezultatele scrutinelor electorale. În perspectiva localelor de anul viitor, PNL Constanţa intenţionează să deruleze sondaje de opinie nu doar în municipiul Constanţa, ci şi în câteva dintre localităţile din judeţ, acolo unde, în prezent, primarii provin din alte formaţiuni politice.
Potrivit declaraţiilor deputatului Gheorghe Dragomir, copreşedintele PNL Constanţa, localităţile în care partidul vrea să efectueze aceste sondaje sunt Hârşova, Năvodari, Negru Vodă, Agigea, Eforie, Cogealac şi Cobadin. În ceea ce priveşte primăriile Negru Vodă şi Eforie, acestea sunt conduse de social-democraţii Ion Nicolin şi Ovidiu Brăiloiu, consideraţi „primari cu tradiţie“, fapt pentru care, fără îndoială, liberalii vor avea de dus o luptă grea aici. La Năvodari, lucrurile sunt mai tulburi, niciun liberal neremarcându-se până la momentul actual pentru proxima cursă pentru primărie. Cât despre Cogealac, amintim că PNL câştigase mandatul de primar în această localitate, la alegerile din 2012, dar şeful administraţiei publice locale, Gheorghe Alexa, a trecut din barca PNL în cea a UNPR, profitând de ordonanţa traseismului politic promovată de Liviu Dragnea. Conform spuselor liderului liberal constănţean, sondajele menţionate vor avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii