Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaAltfel Vergil Chițac explică de ce candidează pentru a doua oară pentru Primăria Constanța!

ro

25 Jul, 2020 00:00 3406 Marime text
  • Senatorul Vergil Chițac, președinte al Asociației Constanța Altfel este candidatul desemnat de PNL pentru primăria Constanța
  • Chițac spune că intrarea în politică și candidatura la Primăria Constanței nu vin dintr-o ambiție personală de a ocupa o funcție publică în România
  • A fost rugat de mulți apropiați să fac acest pas, de prieteni care îl știu și-i cunosc activitatea și implicarea cât timp a condus Academia Navală
  • Senatorul Chițac și-a publicat și programul de guvernare local iar sloganul său de campanie este: #constantacumine
  • Potrivit propriilor declarații, misiunea sa este de a realiza investiții publice și de a încuraja investițiile private în municipiu
 
Senatorul Vergil Chițac, președinte al Asociației Constanța Altfel este candidatul desemnat de PNL pentru primăria Constanța.
Chițac spune că intrarea în politică și candidatura la Primăria Constanței nu vin dintr-o ambiție personală de a ocupa o funcție publică în România.
“Vă spun sincer că am fost rugat de mulți apropiați să fac acest pas, de prieteni care mă știu și-mi cunosc activitatea și implicarea cât timp am condus Academia Navală. În același timp, prietenii știu că banii nu au fost niciodată motorul meu motivațional, ci un efect firesc al muncii mele. Am acceptat să candidez pentru că sunt la fel de revoltat ca toți constănțenii. A fost o decizie mai degrabă civică decât politică, dar în același timp nu pot nega că doar funcția de primar îți dă puterea reală de a schimba lucrurile.
Binele nu vine peste noapte, mentalitățile se modelează în timp, de aceea nu vă promit marea cu sarea și nu mă hazardez în declarații iresponsabile legat de ce voi face ca primar. Voi fi un primar eminamente pro-business, pentru că știu că oricât bitum va fi turnat pe străzi, fără un sector privat puternic și dinamic orașul nu poate prospera. Iar acestea nu sunt vorbe adunate de nicăieri. Ele se sprijină pe exemple concrete, precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Iași. Constănțeni, vă rog să rețineți: prioritatea mandatului meu este dezvoltarea sectorului privat - în condițiile legii, pentru că de anumiți „privați” interesați nu ducem lipsă nici acum - și atragerea fondurilor europene nerambursabile pe exercițiul financiar european 2021-2027, cu ajutorul cărora putem suplini multe neajunsuri pe care infrastructura orașului le are în acest moment. Nu basme, nu cai verzi pe pereți. Am încredere că m-am făcut înțeles și că acest punct de plecare se aliniază așteptărilor pe care le aveți de la viitorul primar al Constanței”.
Senatorul Chițac și-a publicat și programul de guvernare local iar sloganul său de campanie este: #constantacumine.
Potrivit propriilor declarații, misiunea sa este de a realiza investiții publice și de a încuraja investițiile private în Constanța.
Chițac mai spune că Programul de guvernare locală solicită comunitatea constănțenilor să fie, alături de Primărie, un actor esențial într-un amplu proiect de reformă, refacere și renaștere a Constanței iar obiectivul pe termen lung este “să schimbăm percepția asupra orașului din destinație turistică sezonieră în puternic centru economic”.
Vă reamintim, la alegerile locale din 2016, Vergil Chiţac (Partidul Național Liberal) a obținut 34,13% din voturile constănțenilor.

Citește și:

#ConstantaAltfel Raport de activitate al Asociației conduse de senatorul Chițac, de la înființare și până în prezent

 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii