Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul juridic Cadiu Marin, lăsat fără salariu de Mariana Mircea

ro

10 Jan, 2012 00:00 1447 Marime text
Cadiu Marin o acuză pe şefa autorităţii locale de abuz în serviciu şi susţine că va face plângere în contencios administrativ şi va sesiza şi Prefectul judeţului cu privire la o adresă primită ieri din partea primăriţei

Consilierul juridic Cadiu Marin susţine că primăriţa din Cernavodă, Mariana Mircea, a săvârşit un nou abuz în ceea ce-l priveşte. Şefa autorităţii locale a emis ieri adresa cu nr. 493 prin care îi aduce la cunoştinţă consilierului juridic că nu poate fi plătit pe luna decembrie 2011 decât pentru zilele de 13 şi 15 decembrie, când au avut loc şedinţele de comisii. În restul timpului, mai precis pentru 144 de ore, Cadiu Marin este înştiinţat că este considerat absent nemotivat. Mai mult, în notificare, şefa autorităţii locale pretinde că, potrivit contractului individual de muncă, Cadiu avea obligaţia desfăşurării activităţii zilnice, cu durata timpului de opt ore, la sediul Consiliului Local al oraşului Cernavodă, în sala 10. „Eu nu sunt angajat al Primăriei, ci al Consiliului Local. Mi se cere un raport de activitate deşi eu nu am nicio treabă cu instituţia Primăriei. Fişa de pontaj mi-a fost semnată de preşedintele de şedinţă. Această şicanare, cu reţinerea de bani din salariu, este un abuz strigător la cer şi o răzbunare, întrucât se apropie referendumul. Instanţa a decis că putem organiza referendumul pentru demiterea primăriţei, iar referendumul se va organiza cât de curând", a declarat Cadiu.

Nu are un birou, dar i se pretinde activitate de birou...

Consilierul juridic acuză că atât el cât şi viceprimarul demis de curând, Floriean Hristea au fost trataţi de-a lungul timpului „ca nişte câini maidanezi". „În adresă mi se aduce la cunoştinţă că sunt obligat să-mi desfăşor activitatea în sala de Consiliu Local nr. 10, dar această sală este tot timpul ocupată cu diverse şedinţe. Iar în contractul de muncă nu scrie că trebuie să mă prezint în sala de şedinţe şi să stau opt ore acolo. În plus, eu am prevăzută şi activitate de teren, nu doar de birou", a explicat Cadiu. Consilierul juridic susţine că atât el, cât şi viceprimarul demis au intrat degeaba în posesia Hotărârii Consiliului Local nr. 255 din 4 noiembrie 2011, potrivit căreia Primăria trebuia să le pună la dispoziţie un birou. Motivul? Primăriţa nu le-a oferit spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea. În lipsa unui loc în care să-şi desfăşoare munca, cei doi au „adoptat" biroul drepturilor omului aflat în clădirea Primăriei. De ce Cadiu nu are nici la ora actuală un birou în care să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de normalitate? „Nu avem birouri suficiente, se impun ceva investiţii la acest capitol, vom vedea ce vom face anul acesta", a declarat primăriţa, încălcând, printr-o scuză, decizia Consiliului Local nr. 255.

Primăriţa se disculpă: „Nu este vorba de niciun abuz"

În replică la acuzaţiile consilierului local, Mariana Mircea declară că nu este vorba de niciun abuz, întrucât Consiliul Local nu poate angaja (?!). Primăria este cea care semnează contractele şi le plăteşte pe acestea. Pentru a clarifica situaţia, Mariana Mircea i-a solicitat lui Cadiu să prezinte, la prima şedinţă de Consiliu din an, raportul de activitate. De asemenea, şefa autorităţii locale le-a cerut consilierilor locali ca în cadrul aceleiaşi şedinţe să-i prezinte rapoarte cu delegaţiile pe care ei le-au dat consilierului juridic. Cadiu a precizat că va pregăti raportul de activitate, însă nu-l va prezenta decât dacă îi va solicita aceasta preşedintele de şedinţă, întrucât el este angajat al Consiliului Local, nu al Primăriei. De asemenea, consilierul juridic va face plângere în contencios administrativ şi va sesiza şi prefectul judeţului cu privire la adresa primită.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii