Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

ro

25 Apr, 2019 00:00 1310 Marime text
Consilierii locali municipali ai PNL nu vor vota bugetul propus de primarul Decebal Făgădău şi PSD pentru Constanţa, anunţă preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
„Este un vot pe care ni-l asumăm public, considerând că municipiul Constanţa şi constănţenii merită mult mai mult decât poate administraţia pesedistă să ofere. În primul rând, respingem proiectul de buget pe anul 2019 deoarece primarul Decebal Făgădău a refuzat să ofere constănţenilor posibilitatea de a decide în mod direct pe ce proiecte să fie cheltuiţi o parte din banii publici. Vorbim aici de proiectul de hotărâre „Tu decizi pentru Constanţa”, iniţiat de PNL şi USR, privind implementarea bugetului participativ, aşa cum se întâmplă în Cluj-Napoca, pe care primarul Decebal Făgădău refuză să îl pună pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu local. Este clar că primarul Făgădău nu vrea să asculte de constănţeni şi de problemele lor, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese”, explică preşedintele PNL.
 
În al doilea rând, consilierii locali PNL nu vor vota bugetul primarului Făgădău deoarece acesta refuză să dea curs proiectelor iniţiate de liberali în interesul cetăţenilor. „Deşi sunt proiecte care ajută Constanţa, proiecte care îmbunătăţesc viaţa constănţenilor în domenii sensibile, Făgădău nu le-a prins în bugetul pe 2019 şi nici nu vrea să le introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local”, mai spune Huţucă.
 
Potrivit conducerii PNL Constanţa, primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind amenajarea şi modernizarea terenurilor de sport din incinta şcolilor, în condiţiile în care aproape 10.000 de elevi nu beneficiază de săli de sport în şcolile constănţene. Liberalii mai afirmă că acelaşi primar refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind crearea şi amenajarea a peste 300 hectare de spaţii verzi în municipiul Constanţa, în condiţiile în care ştim foarte bine că oraşul nostru este deficitar la acest capitol.
 
Nu în ultimul rând, primarul Constanţei a refuzat să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind premierea anuală a elevilor şi profesorilor îndrumători pentru rezultate şcolare deosebite sau să prindă în buget proiectul PNL privind rezolvarea crizei locurilor de parcare din oraş, preferând în schimb să facă adevărate vânători de şoferi pe care să îi stoarcă de bani.
 
Din aceste considerente şi multe altele, PNL Constanţa va refuza astăzi în şedinţa de Consiliu Local Municipal să îşi dea girul pe un buget care nu aduce investiţii, un buget care nu creează dezvoltare, ci care aruncă oraşul în aceeaşi cenuşie existenţă, rostogolind problemele oraşului de la an la an.
 
Tot în cadrul acestei şedinţe, consilierii locali PNL nu vor vota nici proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2020. Primarul Făgădău şi PSD propun o majorare consistentă a taxelor locale, cu până la 50%, cum este cazul taxei de habitat, lovind puternic în buzunarele constănţenilor.
 
„Este clar că acesta, care a încheiat 2018 cu un deficit de 85 milioane de lei, nu mai poate face faţă cheltuielilor în care a angajat bugetul, deşi acum câteva luni se lăuda cu WC-uri de 150.000 euro şi borduri de marmură, spunând: „Constanţa este un oraş bogat”. Este atât de bogat, încât primarul îi scutură pe constănţeni de bani. PNL refuză să fie părtaşul unei asemenea administraţii şi de aceea nu va vota majorarea taxelor şi impozitelor locale”, au anunţat cei de la PNL Constanţa în preziua şedinţei de CLM din luna aprilie.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii