Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de colinde cu Fuego, la Deleni

ro

24 Dec, 2008 02:59 1911 Marime text
deleni_primar_dan_marian_01.jpgComuna Deleni este astăzi în sărbătoare. Satele comunei vor răsuna de colinde, ca în fiecare an. Primarul Marian Dan le-a pregătit o surpriză locuitorilor.

În localitatea Pietreni va avea loc, începând cu ora 17.00, un concert de zile mari susţinut de Fuego. Din repertoriul interpretului nu vor lipsi colindele şi nici binecunoscuta piesă „Împodobeşte, mamă bradul". Spectacolul va începe de la ora 16.00, când copiii şi tinerii din comună vor susţine la rândul lor un program artistic compus din colinde şi datini specifice sărbătorilor de iarnă.
Primăria Deleni a amenajat pentru spectacolul de astăzi un cadru special, care recompune scena Naşterii Domnului. Nu lipseşte staulul în care au fost aduse special pentru întâmpinarea Crăciunului figurine cu Iosif, Fecioara Maria şi pruncul sfânt, dar şi animale: câteva oi, o vacă şi un măgar. Primarul comunei, Marian Dan, ne-a declarat că s-a dorit astfel, crearea unei atmosfere calde, cât mai apropiată de cea descrisă în Sfânta Scriptură. Astăzi va fi instalată şi scena pe care va concerta Fuego şi pe care vor anima atmosfera, copiii şi tinerii din Deleni.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Deleni a oferit daruri copiilor, vârstnicilor şi persoanelor nevoiaşe. Moşul a venit atât pentru copiii de la grădiniţă, cât şi pentru cei de la şcoală. Primăria a oferit elevilor şi preşcolarilor 600 de pachete cu dulciuri, fructe şi jucării. Pensionarii şi familiile nevoiaşe au primit şi ei daruri din partea autorităţilor locale. Au fost acordate nu mai puţin de 850 de pachete cu alimente şi produse tradiţionale, astfel încât şi cei mai nevoiaşi să aibă ce pune pe masa de Crăciun. Edilul comunei Deleni le-a transmis tuturor locuitorilor comunei să aibă parte de sărbători cu bine. „Le urez tuturor locuitorilor comunei «Sărbători fericite!», multă sănătate şi să aibă parte de un an nou mai bun", a declarat primarul Marian Dan.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii