Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Club Scandinavia" - un vis materializat

ro

24 Jun, 2002 00:00 1219 Marime text

Ministrul Turismului s-a intors din turneul scandinav pentru a inaugura un hotel in statiunea Mamaia

Unitatea turistica este prevazuta, printre altele, cu sala de conferinte, centru fitness, teren de tenis si plaja privata * La al doilea etaj se afla apartamentul prezidential * Totalul investitiei este de sase milioane Euro * Intrucat ii lipseste liftul, al treilea etaj nu are decat patru stele * Dan Matei Agathon afirma ca, pana in toamna, hotelul va avea si lift exterior

Sfarsitul saptamanii trecute a apartinut inaugurarilor la malul Marii Negre, evenimente onorate de catre reprezentanti ai Cabinetului Nastase. Dupa ce, vineri, ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea, a taiat panglica si a inmanat cheile primelor locuinte sociale din Mangalia, sambata, crema administratiei locale a asistat la inaugurarea de catre ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a hotelului de patru stele "Club Scandinavia". Unitatea turistica este unul dintre multele si diversele dintr-un lant hotelier apartinand grupului de firme al carui presedinte este Corneliu Iacubov. "Noi am avut un vis - spunea Iacubov -, si visul acesta s-a materializat astazi. Vrem sa demonstram ca si romanii au destula inteligenta si pricepere de a intra pe piata hoteliera. Am testat piata occidentala si incercam acum sa cream o institutie la nivel de turism-pivot. Noutatea nu consta atat in modul cum este construit in interior, cat in desfasurarea exterioara, fiind dotat cu toate serviciile pe care le poate oferi, la ora actuala, un hotel de cinci stele oriunde in lume. Acest lucru a fost posibil datorita dorintei noastre de a demonstra ca avem suficienta capacitate si forta sa ne adresam turistilor romani si straini, deopotriva", a precizat principalul actionar al lantului hotelier, care cuprinde sapte hoteluri, al optulea urmand sa fie inclus in circuitul turistic pana la sfarsitul acestui an.

Hotel la standarde internationale

"Club Scandinavia", a carui construire a inceput cu aproximativ doi ani in urma, corespunde celor mai inalte standarde internationale si are o capacitate de 28 de camere, din care 16 sunt camere duble, 11 apartamente si un apartament prezidential. Dotarile si calitatea serviciilor sunt pe masura, hotelul fiind prevazut cu doua piscine, una interioara si o alta exterioara, centru de fitness, cabine de masaj, sauna, jacuzzi, teren de tenis. Copiii nu sunt nici ei uitati, avand la dispozitie un loc de joaca langa piscina. Dovada a inaltei calitati stau marturie si plaja privata, debarcaderul, de care pot beneficia, in aceeasi masura, si cei cazati in hotel, dar si turistii care intentioneaza sa se simta bine si sa se distreze. Trezesc luare aminte restaurantul, prevazut cu 70 de locuri, unde ambianta creeaza o stare de confort. Exceptie nu face terasa, cu 180 de locuri, a carei nota de intimitate este conferita de plantele exotice si ornamentale dispuse intre mese. La primul etaj al hotelului, in statornica asteptare se afla barul de zi, de la a carui terasa, cu panorama spre lac, clientii pot admira superbe apusuri. Nu puteau lipsi un bar de noapte, amenajat in jurul piscinei acoperite, si un altul pe plaja. Un lucru deosebit este existenta unei sali de conferinte, dotata standard si prevazuta cu proiector. "Speram ca, prin serviciile oferite, sa devenim un punct de atractie turistica si de agrement in statiune", declara directorul hotelului, Daniela McLean. Dupa cum afirma insusi presedintele grupului de firme, Corneliu Iacubov, ministrul a fost prezent la inaugurare si pentru a acorda certificatul de cinci stele unitatii hoteliere. "Pana anul viitor, va fi data in folosinta si aripa stanga, de langa piscina, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la sase milioane Euro, din care, pana la ora actuala, s-au alocat 3,8 milioane. Ea se adreseaza, cu precadere, oamenilor cu potential financiar, care, din cauza serviciilor pe care nu le pot gasi pe litoralul romanesc, apeleaza la alte tari cum ar fi Spania, Franta sau Grecia. Intentionam sa cream o zona "private", de club adevarat, cu cotizanti, cu discount-urile aferente. Daca in doi ani, se ivesc ofertanti si doritori sa intre, facilitatile clubului vor viza exclusiv membrii acestuia. De altfel, aceasta a fost premisa de la care am plecat cand am proiectat hotelul", a mai precizat Iacubov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii