Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CLM alocă finanțări pe bandă rulantă. PNL va organiza o dezbatere publică menită a genera criterii clare de susținere a sportului constănțean de masă și de performanță

ro

23 Mar, 2018 00:00 2075 Marime text
Din cauza numărului mare de hotărâri de Consiliul Local Municipal inițiate de primarul Decebal Făgădău și care vizează alocări de sume din bugetul local pentru susținerea unor activități sportive la nivelul municipiului Constanța, PNL Constanța vrea să organizeze în următoarea perioadă o dezbatere publică al cărei rezultat dorit este inițierea unui proiect de hotărâre de CLM prin care să se adopte o strategie privind încurajarea și finanțarea sportului de masă și a celui de performanță la nivelul municipiului.
 
Vicepreședintele Biroului Municipal al PNL Constanța, Bogdan Barață, spune că se impune o astfel de dezbatere publică, dat fiind faptul că banii publici trebuie dirijați în baza unor criterii clare de performanță către cluburi sau asociații sportive, și nu pe principiul „fiecare poate cere ce dorește“.
 
În cadrul dezbaterii, se va pune accentul pe oportunitatea cheltuirii banilor publici pentru susținerea performanței sportive din Constanța, având în vedere că există o discrepanțe între sumele alocate până în prezent către anumite cluburi sau asociații. Cu alte cuvinte, liberalii doresc ca municipalitatea să sprijine sportul de masă și pe cel de performanță, însă, la finalul anului competițional, acest lucru să se întoarcă în rezultate, și nu doar să acopere salariile unor angajați ale acestor entități sportive, cum se întâmplă în unele cazuri. Mai exact, în opinia liberalilor constănțeni, sportivii care fac performanță trebuie sprijiniți cu prioritate.
 
Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței CLM se află alte două proiecte de alocări din bugetul local a unor sume care vizează susținerea activităților sportive desfășurate în anul competițional 2017-2018.
 
Mai exact, la propunerea primarului Decebal Făgădău, consilierii locali sunt chemați să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 1.000.000 de lei cu TVA inclus Clubului Sportiv Farul Constanța, pentru toate activitățile sportive desfășurate în anul 2018, respectiv perioada 1.04.2018 - 31.10.2018. Pentru stabilirea condițiilor referitoare la alocarea, folosirea și justificarea cheltuirii acestei sume, se va încheia un contract între Municipiul Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța.
 
De asemenea, se propune alocarea din bugetul local a sumei de 1.200.000 de lei cu TVA inclus Asociației Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanta, pentru toate activitățile sportive desfășurate în anul competițional 2017-2018. Pentru stabilirea condițiilor referitoare la alocarea, folosirea și justificarea cheltuirii acestei sume, se va încheia un contract între Municipiul Constanța și Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța.
 
Consilierii liberali spun că vor vota „pentru“ de această dată, cu amendamentul că doresc ca, până la o viitoare alocare, să se aprobe printr-o hotărâre de CLM și criteriile clare pentru beneficiarii acestui sprijin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii