Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CL Mangalia contestă soluţia în cazul predării unei parcări din Olimp

ro

13 Apr, 2011 01:42 2991 Marime text
cap_4.jpgConsiliul Local Mangalia a formulat recurs la decizia pe care instanţa a dat-o în cazul dosarului privind anularea hotărârii CLM adoptate în şedinţa din 29 ianuarie 2010, privind încheierea unui contract de asociere între Serviciul Public ADPP Mangalia şi SC Click Net Advertising SRL pentru desfăşurarea unei activităţi de administrare a unei parcări în Olimp, aflată vizavi de Hotel Condor. În acest dosar, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa are calitatea de intimat.

Recursul a fost înregistrat pe 7 aprilie, însă dosarul datează încă din luna iunie a anului trecut, când Instituţia Prefectului, constatând încălcarea art. 36 alin. 7 din Legea 215/2001, a atacat în contencios hotărârea nr. 41/2010, adoptată de Consiliul Local Mangalia. Actul administrativ emis se referea la încheierea unui contract de asociere în care părţile sunt Serviciul Public ADPP, aflat în subordinea CLM, şi un agent economic - SC Click Net Advertising SRL, asociere în urma căreia a rezultat o închiriere sau concesionare fără licitaţie publică. Autoritatea locală a pus la dispoziţia societăţii o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, pe care să desfăşoare activităţi de administrare a unei parcări în staţiunea Olimp, faţă în faţă cu Hotel Condor, durata contractului de asociere fiind de trei ani. În articolul invocat din legea 215/2001 se precizează clar care sunt modalităţile în care se poate realiza o asociere. Potrivit motivării Instituţiei Prefectului, singura favorizată în acest context este firma SC Click Net Advertising SRL. Actul administrativ încalcă prevederile cuprinse în Legea Administraţiei Publice Locale, pentru că autoritatea deliberativă nu precizează care este regimul juridic al terenului, dacă imobilul este în domeniul public sau privat al municipiului şi nu este precizat cum este inventariat bunul. Mai mult, forma contractului de asociere nu apare anexă la hotărâre. Practic, între serviciul public şi societatea comercială se pot stabili orice clauze.

Potrivit vrăjitorul.eu, firma bucureşteană îl are ca administrator pe Iulian Gabriel Bleanda, a fost înfiinţată în 2006 şi are ca obiect de activitate „activităţi de editare a ziarelor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii