Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se bate pentru sefia organizatiilor locale PDL

ro

02 Jun, 2010 02:33 2844 Marime text
cap_7.jpgPrintre cei mai vizibili democrat-liberali care vor să fie şefi de organizaţii locale se regăsesc: Gheorghe Cojocaru (Basarabi), Constantin Avătafului (Eforie), Stere Sponte şi Tudorel Calapod (Năvodari), Dumitru Burcin (Cumpăna), Vasile Delicotti (Poarta Albă), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Sanda Constantinescu şi Dumitru Moinescu (Medgidia)

Până pe 12 iunie, toate alegerile în structurile locale de la nivel judeţean ar trebui să se finalizeze.

După ce Colegiul Director al PDL a decis prelungirea termenului de organizare a alegerilor în structurile teritoriale, democrat-liberalii constănţeni au cam lăsat garda jos şi nu mai grăbesc desemnarea noilor conduceri aşa cum o făceau până acum. În plus, par şi mult mai relaxaţi faţă de perioada în care ştiau că nu au foarte mult timp la dispoziţie pentru a-şi convinge colegii că merită fotoliul de şef de organizaţie. Teoretic, până pe 12 iunie ar trebui să aibă loc toate alegerile în structurile de la nivel local pentru că la această dată a fost stabilit să aibă loc scrutinul pentru desemnarea noii conduceri a organizaţiei municipale a PDL Constanţa. Practic însă, s-a lăsat mână liberă şefilor de colegii desemnaţi care îşi vor stabili propriul calendar al alegerilor în funcţie de timpul pe care îl au la dispoziţie, atât ei, cât şi cei din structurile locale. Şi candidaţii de la organizaţia municipală - Maria Stavrositu şi Adrian Manole, dar şi cei care vor conducerea organizaţiei judeţene - până acum Mircea Banias şi Florin Mitroi - nu s-au mai întrecut în declaraţii, lăsând să se înţeleagă că au timp suficient şi pentru o astfel de promovare.

Graficul alegerilor, în mâna şefului de colegiu

 

Până când aspiranţii la municipiu şi judeţ să-şi convingă membrii că merită să fie noii lideri, structurile locale trebuie să-şi termine ei mai întâi alegerile. Potrivit celor declarate de Constantin Avătafului, secretar executiv al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, până la acest moment au mai rămas de organizat alegeri în mai multe organizaţii, dar se speră totuşi că până la data stabilită, 12 iunie, acestea se vor finaliza. „Fiecare şef de colegiu desemnat se ocupă personal de graficul alegerilor în colegiul său şi ni-l furnizează cu câteva zile înainte".

Cât despre cei care îşi doresc să facă parte din echipa viitorilor lideri ai celor mai importante organizaţii locale din judeţ, aceştia par să fie tot cei care au reprezentat organizaţia în ultimii patru ani. Sunt organizaţii unde există doar un singur aspirant la şefia filialei locale, dar şi altele unde pentru respectivul fotoliu se „bat" cel puţin doi. Din prima categorie fac parte Gheorghe Cojocaru (Basarabi), Techirghiol (Florian Constandin), Valu lui Traian (Florin Mitroi), Vasile Delicotti (Poarta Albă), Tudorel Nădrag (Hârşova) şi Dumitru Burcin (Cumpăna). Despre cea de-a doua categorie, de pe lista celor mai mari organizaţii unde au mai rămas de organizat alegeri face parte Medgidia, unde s-ar părea că actuala şefă a filialei - Sanda Constantinescu - l-ar avea drept contracandidat pe Dumitru Moinescu şi Năvodari, unde Stere Sponte luptă pe acelaşi loc pe care îl ocupă acum Tudorel Capalod. La Cernavodă ar urma să se lupte pentru acest fotoliu trei aspiranţi care şi-au declarat deja intenţia de a candida: viceprimarul Floriean Hristea - actualul şef al organizaţiei, Ionel Soare - candidatul PDL la Primăria Cernavodă din 2008 şi Marian Sava - membru în biroul permanent local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 02 Jun, 2010 22:53 Priviti si spre Medgidia.Moinescu candideaza singur,este o minciuna ca va candida si Sanda Constantinescu avand in vedere faptul ca a dat-o "cavalereste"afara din partid,in toate OSV-urile sunt trecuti membrii din burta,alegerile din OSV-uri negociate pe sub masa,nimeni nu poare sa spuna nimic pentru ca este inlaturat de urgenta,verifica cineva documentele care se intocmesc la Medgidia?RUSINE
  • Tudorel 02 Jun, 2010 15:35 Din pacate in familia SPONTE exista doi politicieni.cel care candideaza pentru sefia PDL Navodari este Adrian Sponte nu Stere Sponte..."docomentati-va" mai bine inainte de a scrie "perle".
  • DAN 02 Jun, 2010 12:59 La Navodari iesim tot cu hotul de Calapod ? isi alege el echi(Pa) primarie cu ce prosti a facut !
  • RADA 02 Jun, 2010 08:32 BAI FRATILOR,MUNCITI!!!DACA NU MAI AVETI SUSTINEREA PARTIDULUI, NU MAI SUNTETI DIRECTORI, SUNTETI NIMIC!!!