Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine reface PUZ-ul Medgidiei?

ro

14 Nov, 2011 01:00 3136 Marime text
Medgidia_sediu_primarie_02.jpgContractul privind actualizarea Planul Urbanistic General al Medgidiei a fost predat la începutul lunii octombrie asocierii de firme SC Mina-M Com SRL şi SC Cornel&Cornel Topoexim SRL, din Bucureşti, pentru suma de 296.100 de lei fără TVA.

Iniţial, autoritatea contractantă, Primăria municipiului Medgidia, era dispusă să dea pentru acest contract suma de

423.060 lei fără TVA firmei care va reuşi să îndeplinească condiţiile impuse de autorităţi. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 26 septembrie, ofertanţii fiind nevoiţi să facă dovada că au derulat astfel de contracte, a căror valoare cumulată să fie de 423.000 de lei fără TVA. Planul Urbanistic General al municipiului Medgidia este aprobat prin HCL 13/2000, şi trebuia actualizat în luna martie a acestui an cu toate modificările ce au avut loc în ultimii 10 ani prin încorporarea Planurilor Urbanistice Zonale şi a Planurilor Urbanistice de Detaliu, prin introducerea de reglementări şi prescripţii teritoriului nou creat de intravilan şi extravilan. Pentru că administraţia locală nu avea bani suficienţi pentru a actualiza PUG-ul, la finele lunii martie a.c., consilierii locali au aprobat prelungirea termenului, astfel că acum a fost nevoie să predea acest contract unei firme.

La licitaţie s-au prezentat trei ofertanţi, însă numai asocierea de firme din Bucureşti, SC Mina-M Com SRL şi SC Cornel&Cornel Topoexim SRL a fost cea câştigătoare. Contactul cu nr. 298 a fost semnat pe 12 octombrie a.c. şi trebuie să fie gata în maxim şapte luni. Dacă prima firmă din cadrul asocierii nu pare foarte cunoscută în ceea ce priveşte planul licitaţiilor, cea de-a doua, Cornel&Cornel Topoexim SRL, a câştigat licitaţii în toată ţara. Astfel, cel mai recent contract, tot în asociere cu o altă firmă, a fost câştigat de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR, de unde a mai câştigat, din 2008 şi până în prezent, opt licitaţii mari. Societatea a mai efectuat lucrări la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, Teleorman şi Braşov. Societatea este administrată de Cornel Păunescu, acesta fiind şi asociat în firmă, alături de Elena Dina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii