Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Valeriu Nistor, posibilul director general adjunct al Portului Constanţa

ro

14 Dec, 2012 02:38 7555 Marime text
03_valeriu_nistor.jpgAstăzi, la ora 12.00, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa se reuneşte la Bucureşti. În acest context, este de aşteptat ca Lucian Băluţ, selectat de Pricewaterhouse Coopers pentru funcţia de chief executive officer (CEO), să semneze contractul. El va deveni astfel director general al Portului Constanţa.

Tot astăzi, potrivit unor surse, este foarte posibil să fie numit şi un director general adjunct al CNAPMC, în persoana lui Valeriu Nistor. Aşa cum am menţionat, acesta nu este cunoscut mediului portuar. Despre Nistor se spune că are experienţă în managementul privat. Absolvent de Politehnică, a lucrat, timp de zece ani, pentru Xerox, ca director general pentru România şi Austria, conform publicaţiei „Ziarul financiar".

Ulterior, el şi-a construit propria afacere, Soar Management, o firmă româno-austriacă (partenerul său este austriac).

Potrivit Hotnews, în vara acestui an, Valeriu Nistor a fost propus pentru funcţia de ambasador în Qatar. Propunerea Ministerului Afacerilor Externe a fost însă respinsă, comisiile de Politică Externă ale Parlamentului motivându-şi decizia prin faptul că Nistor „nu are pregătire diplomatică şi că expertiza lui în management privat nu îl pregăteşte pentru serviciul public".

Potrivit unor surse, Valeriu Nistor ar fi figurat, iniţial, alături de Lucian Băluţ, pe lista scurtă de propuneri a Pricewaterhouse pentru funcţia de director general al Portului. Ulterior, s-a ajuns la formula un director general şi un director general adjunct, formulă agreată de CA-ului CNAPMC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii