Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:46 06 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiţac vrea să facă curat în piaţa Tomis 3 şi ia în calcul să solicite expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ în zonă

ro

24 Jul, 2019 00:00 1232 Marime text
Senatorul independent, Vergil Chiţac a participat recent la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei de proprietari a blocului LT6 situat în zona Pieţii Tomis 3.

„Pentru identificare, blocul are la parter magazinul Alfa Beta. Situat iniţial la parterul blocului magazinul s-a extins nepermis (bineînţeles cu Autorizaţie de Construcţie) ocupând toată terasa ce exista odată. Câteva consecinţe: aerisirile subsolului nu mai funcţionează, s-a adunat condens şi e un miros îngrozitor pe casa scării, pereţii blocului s-au umplut de aparatele instalaţiei frigorifice ce deserveşte magazinul, s-a construit un transformator lipit de balconul unor cetăţeni. Dacă adăugăm faptul că aproape de balcoane, s-au pus toalete ecologice şi ghene care colectează gunoiul din piaţă; atunci realizăm cu toţii că în special vara, viaţa locatarilor e un calvar. Am intrat şi în piaţă...tonete neocupate în condiţiile în care comercianţii ambulanţi ilegali roiesc în afara pieţii, mezeluri care se ţin pe tejghea la 30 de grade şi nu în frigidere şi multe altele pe care le ştiţi şi dumneavoastră. Împrejur, birturi pline de la ora 10.00 dimineaţa, comerţ pe asfalt şi nimeni, dar absolut nimeni, nu emite chitanţe...Evaziune la greu.
Sigur că noi la „Constanţa Altfel” am decis să le acordăm asistenţă juridică locatarilor de la LT 6 în procesul pe care îl vor intenta primăriei care le-a eliberat o autorizaţie proprietarilor magazinului Alfa Beta”, susţine parlamentatul constănţean, care este şi preşedintele Asociaţiei „Constanţa Altfel”.

Senatorul a lansat cu această ocazie în dezbatere, o discuţie legată de utilitatea pieţei Tomis 3, în condiţiile în care ea este înconjurată de magazine ca Lidl, Mega Image sau Profi, precizând că zona trebuie urgent curăţată, reamenajată şi redată în primul rând, cetăţenilor care locuiesc acolo.

„Și pentru că noi nu uităm, vă aducem aminte că pe 16 martie 2016, adică acum mai bine de 3 ani, discutând despre subiect, domnul Făgădău spunea: „Până la sfârşitul săptămânii acesteia, vom avea o radiografie a tot ce se întâmplă în perimetrul bulevardelor Soveja, Tomis, Lăpuşneanu şi aleea de la Mega Image, adică tot ceea ce înseamnă comerţ autorizat, neautorizat, construcţii autorizate şi neautorizate, şi vom veni cu un program în paşi. Primul pas este să facem curat. Al doilea, vedem dacă este necesară vreo expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ. Nu este normal să avem tarabe de vânzare de legume-fructe şi piaţa să fie goală. Ambiţia mea este ca, în Tomis III, să închid subiectul legat de scandal, vânzare neautorizată, hăituială şi de-o parte şi de cealaltă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, nu am niciun fel de problemă să propun Consiliului Local o expropiere masivă de utilitate publică şi să facem un parc“ – a conchis Vergil Chiţac.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii