Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce proiecte care vizează județul Constanța vor fi finanțate prin bugetul Ministerului Transporturilor

ro

02 Mar, 2021 00:00 3455 Marime text
  • A fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor
  • 20 de proiecte din județul Constanța, în diferite faze de investiții prinse în buget

În cadrul ședinței comisiilor reunite de Transport și Infrastructură din Senat și Camera Deputaților, a fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor.
Suma alocată pentru acest minister este 14,12 miliarde lei, mai mare comparativ cu anul 2020.

În ce privește județul Constanța, în bugetul Ministerului Transportului și Infrastructurii, sunt cuprinse peste 20 de proiecte, în diferite faze de investiții.
Toate domeniile transporturilor din județul nostru - fie că vorbim despre transport rutier, feroviar, aerian, maritim sau fluvial- sunt cuprinse în capitolele din buget.
"Bugetul pentru Transporturi este unul curajos, axat pe investiții strategice, astfel încât să putem da curs unei dezvoltări fără precedent României și județului Constanța. În campania electorală, am vorbit despre dezvoltare, iar bugetul acestui minister confirmă că ne ținem de cuvânt", susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu, membru în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților.



Printre proiectele cuprinse în bugetul ministerului de resort, se regăsesc: lucrările pentru consolidarea malului de pământ din Cumpăna; studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru Alternativa Techirghiol și Drum Expres Constanta – Tulcea; reabilitarea podului de la Cernavodă; electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța-Mangalia; prelungirea digului de larg în Portul Constanța (APMC) și lucrări aferente infrastructurii rutiere și de acces în port; modernizarea infrastructurii portuare; modernizarea și extinderea capacității în Portul Medgidia; modernizarea canalelor navigabile ale Dunării (canal Dunăre - Marea Neagră și canal Poarta Alba – Midia) și investiții în Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” și altele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii