Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce motive a invocat Primăria Mangalia pentru a respinge protestul PC-ului? (documente)

ro

21 Nov, 2011 01:00 2573 Marime text
PC_-_Ion_Minca_49.jpgDupă ce conservatorii au anunţat vinerea trecută că au depus spre avizare actele privitoare la organizarea unui protest de amploare în faţa Primăriei Mangalia, referitor la întreruperea furnizării agentului termic în oraş, sâmbătă, Comisia de avizare a adunărilor publice la nivelul municipiului Mangalia a decis respingerea cererii. De altfel, pe 19 noiembrie a fost dată o dispoziţie în acest dată de Constantin Filimon, cel care îl înlocuieşte pe Claudiu Tusac după ce acesta a fost eliberat din funcţie.

Potrivit datelor procesului verbal întocmit de această comisie, protestul nu a fost avizat pe mai multe considerente. Unul dintre acestea este legat de nerespectarea prevederilor art. 12 din Legea 60/1991, dar şi pentru faptul că în zona în care conservatorii vroiau să organizeze protest „se desfăşoară activităţi edilitar-gospodăreşti, respectiv lucrări de reabilitare a faţadelor blocului şi reabilitarea tramei stradale, a trotuarelor". De asemenea, „se perturbă activităţile instituţiilor publice, la ora 17.30 are loc în interiorul Primăriei şedinţa de Consiliu Local stabilită prin convocator nr. 45629 din 15.11.2011". Nu în ultimul rând, conform deciziei celor din comisia de avizare, „din solicitarea adresată nu rezultă persoanele responsabile de organizarea adunării sau datele de identificare ale acestora". Procesul verbal al comisiei este semnat de Constantin Filimon, cel care îl înlocuieşte pe Claudiu Tusac după ce acesta a fost eliberat din funcţie, şi de secretarul primăriei, Daniel Vlădescu. De precizat că protestul celor de la Partidul Conservator ar fi trebuit să se desfăşoare marţi, înaintea şedinţei de Consiliu Local, în zona limitrofă Primăriei.

Conducerea PC Constanţa a luat la cunoştinţă cele decise, susţinând că nu se vor opri aici cu demersul lor şi că în perioada următoare vor înainta o nouă dată pentru a organiza demersul. „Am luat act de ceea ce ne-au invocat, oricum nişte motive stupide. Le-am dat toate detaliile legate de protest, le-a fost frică să-l autorizeze. Mâine sau marţi vom înainta o nouă dată pentru organizarea unei manifestări, probabil va fi sâmbătă sau duminică", spune Ion Mincă, liderul de la judeţ al conservatorilor. Şeful PC spune că cel care îi ţine acum locul lui Tusac este de aceeaşi speţă cu acesta, abia aşteaptă să se pronunţe instanţa, ba, mai mult, speră să fie el candidatul PSD-ului la Primărie. „Caracterul lui Filimon este incalificabil. În situaţia privitoare la stoparea furnizării căldurii, Tusac dă vina pe Iorguş. Ce treabă are Iorguş în situaţia aceasta?! Tusac e la Primărie, nu Iorguş", a mai spus Mincă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii