Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizii s-au luat în CEx-ul PSD dinaintea Congresului. Cine sunt social-democraţii care s-au retras din competiţia internă?

ro

29 Jun, 2019 00:00 1853 Marime text

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit ieri pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă, 29 iunie. Iniţial, CExN a analizat candidaturile celor care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de conducere din PSD: preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general.

Potrivit unor surse din partid, unii social-democraţi au fost de părere că secretarul general ar trebui ales de CexN, şi nu de congres. În final, CEx-ul PSD a decis ca funcțiile de secretar general și președinte executiv să fie alese de Congres. Eugen Teodorovici și Marius Dunca și-au retras candidaturile de la funcțiile de președinte executiv, respectiv secretar general.

La Congresul extraordinar de sâmbătă vor fi aleşi preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general.
S-au înscris în cursa pentru preşedinte PSD: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă.
Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează: Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota.
Pentru secretar general au intrat în competiţie: Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa. Surse social-democrate au declarat că favoriții Vioricăi Dăncilă sunt Mihai Fifor pentru funcția de secretar general și Daniel Suciu pentru președinte executiv.

Mircea Paşcu este susţinut pentru funcţia de comisar european

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mai discutat şi despre modificarea programului politic al partidului, despre actualizarea programului de guvernare, despre modificările ce vor fi aduse statutului formaţiunii şi va stabili agenda Congresului.

Fostul europarlamentar Mircea Paşcu este susţinut pentru funcţia de comisar european interimar, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ea a afirmat că susţinerea PSD pentru Paşcu a fost unanimă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii