Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA, in sarbatoare

ro

23 Jul, 2010 00:42 1564 Marime text
cap_1.jpgAstăzi, se împlinesc 20 de ani de la reînfiinţarea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură la Constanţa.

Reînfiinţarea nu este unicul motiv de sărbătoare al celor de la CCINA, ci şi împlinirea a 130 de ani de la înfiinţarea primei Camere de Comerţ a Dobrogei. În 1880, prin Decret Regal, sub numele de Camera de Comerţ a Circumscripţiunei XV, cuprinzând comercianţii din judeţele Constanţa şi Tulcea, a luat fiinţă prima Cameră de Comerţ a Dobrogei. Desfiinţată de regimul comunist, odată cu toate celelalte Camere de Comerţ teritoriale din România, CCINA Constanţa a fost reînfiinţată în anul 1990, în baza prevederilor Decretului Lege nr. 139/1990, fiind recunoscută prin Hotărârea Guvernului României nr. 799/23 iulie 1990, sub denumirea de Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Constanţa.

CCINA_-_sediu_CCINA_001.jpgUlterior, ca urmare a hotărârii Adunării Generale a membrilor Camerei din aprilie 1996, denumirea acesteia a fost completată, devenind Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

În luna septembrie a.c., CCINA Constanţa va organiza un eveniment aniversar, în cadrul căruia va fi prezentată şi o scurtă monografie privind activitatea Camerei, începând cu anul 1880. De asemenea, vor fi acordate diplome speciale pentru persoanele care au făcut parte din Colegiul de Conducere al Camerei, începând cu anul 1990.

„Cu prilejul acestei duble aniversări, Conducerea CCINA Constanţa urează tuturor membrilor săi succes în afaceri, pentru a trece cu bine această perioadă dificilă, de gravă criză economică şi financiară, pe care o traversează România, alături de multe alte ţări din Europa şi din întreaga lume", a declarat Mihai Daraban, preşedintele consiliului de conducere al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii