Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia PSD. Cătălina Ponor anunţă că a refuzat oferta PSD de a candida la alegerile parlamentare

ro

01 Oct, 2016 00:00 3202 Marime text
Multipla campioană olimpică Cătălina Ponor, legitimată la secţia de Gimnastică a Clubului Sportiv Farul, a anunţat vineri, pe contul său de Facebook, că a refuzat propunerea Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa de a candida la alegerile parlamentare din acest an pe un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor.
 
„Răspunsul meu a fost... NU”, a scris Cătălina Ponor pe o reţea de socializare, ieri, în replică la informaţia de presă care a pornit joi, din surse oficiale ale Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD, şi care anunţa faptul că multipla campioană constănţeană a primit un loc eligibil pe lista de candidaţi ai PSD, pentru Camera Deputaţilor.
 
Într-o postare anterioară, de joi seară, ca un ecou la reacţiile admiratorilor şi suporterilor ei, Ponor a scris: „Legat de ceea ce s-a scris în presă, atâta timp cât eu nu am dat nicio declaraţie oficială dacă voi candida sau nu, mi-aş dori ca cei care comentaţi urât pe pagina mea să vă abţineţi până mâine dimineaţă, când voi da un răspuns afirmativ sau negativ! Sunt propusă pe listă, însă nu am dat încă niciun răspuns în legătură cu asta! Mâine va şti toată lumea dacă voi candida sau nu, momentan sunt doar vorbe. Mulţumesc pentru înţelegere!”
 
La rândul său, antrenorul emerit Matei Stănei, cel care a descoperit-o şi o antrenează pe Cătălina Ponor de la vârsta de patru ani, a declarat pentru Agerpres că gimnasta nu doreşte să mai comenteze public despre acest subiect, după ce propunerea de a candida la alegerile parlamentare pentru PSD a fost dată publicităţii fără acordul ei şi a generat comentarii din partea suporterilor.
 
„În altă ordine de idei, ea se concentrează acum mai mult pe antrenamentul la sală, fiind înaintea unui turneu internaţional angajat de federaţie, şi-şi doreşte să se concentreze în domeniul care a consacrat-o. De altfel, s-a înscris şi la cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, pentru a-şi desăvârşi cariera în domeniu”, a mai precizat Matei Stănei.

Rugată de sute de fani să nu îşi asocieze imaginea cu politicul

Un val de comentarii negative au fost postate pe pagina sportivei, după ce a apărut informaţia despre o posibilă candidatură a Cătălinei Ponor, pe listele PSD. Alexandru din Constanţa: „Cătălina, te iubim şi avem încredere că vei lua decizia corectă. Părerea mea personală este că asocierea imaginii tale cu un partid complet corupt nu este benefică”.
 
Deşi aseară Cătălina a precizat că încă nu a luat o decizie, utilizatorii au continuat să îi trimită mesaje prin care şi-au exprimat nemulţumirea asocierii sportivei cu PSD.
 
Xavier a scris: „Ştim toţi că tot ceea ce ai obţinut în viaţă a fost prin muncă enormă şi sacrificii pe măsură. Asocierea ta cu politicul îţi va murdări imaginea şi performanţele extraordinare”.
 
Maria: „Nu intra în politică ,nu asta e menirea ta!”

"Presiunea şi jignirile nemeritate din spaţiul virtual au determinat-o să ia această decizie"

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Dobre s-a declarat dezamăgit de atitudinea celor care au adresat jigniri Cătălinei Ponor, pe o reţea de socializare şi pune refuzul acesteia pe seama presiunii la care a fost supusă sportiva în ultimele două zile. "Comportamentul unor persoane este intolerabil. Cătălina Ponor nu merita să fie jignită. Este regretabil ce s-a întâmplat în mediul online şi cu siguranţă această presiune publică a determinat-o să anunţe că nu o interesează să candideze", a declarat Dobre. Social-democratul consideră că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi dacă PSD nu anunţa din timp posibila candidatură a sportivei. "Chiar dacă anunţam listele în momentele depunerii lor, cu siguranţă numele domnişoarei Ponor ar fi fost remarcat pe listă şi cei care sunt postaci de meserie la fel ar fi reacţionat la fel cum au făcut şi în urmă cu o zi. Regretăm că domnişoara Ponor a trecut printr-o astfel de situaţie.", a mai spus Dobre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 01 Oct, 2016 10:22 Bravo! O hotarire inteleapta.Sa faci ce stii cel mai bine sa faci.Miine-poimiine veneau AIA sa te intrebe de unde ai medaliile de aur.