Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendarul alegerilor, făcut public în următoarele zile

ro

10 Feb, 2024 18:19 703 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Rareș Bogdan



 
  • Eurodeputatul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, afirmă că în următoarele zile se va lua o decizie privitoare la calendarul alegerilor din acest an, în concordanţă cu ceea ce îşi doresc şi cetăţenii români, potrivit știripesurse.ro.

„Vom sta de vorbă, vom vedea ce e mai bine pentru cetăţeanul român, ce e mai bine pentru România şi după asta vom hotărî. Ascultăm (...) şi vocea presei şi vocea analiştilor şi vocea societăţii civile şi vocea cetăţenilor, nu vom lua nici într-un fel vreo hotărâre prin care să intrăm cumva pe contrasens cu dorinţa cetăţenilor români şi vă asigur că în câteva zile va exista o decizie şi se va cunoaşte calendarul alegerilor", a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă, la Piteşti.

El a dat asigurări că liberalii sunt pregătiţi pentru orice variantă - şi aceea în care vor fi cinci rânduri de alegeri, şi aceea în care se vor comasa anumite scrutinuri.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că discuţiile privind calendarul alegerilor vor fi reluate la nivelul coaliţiei la începutul săptămânii viitoare.

„Vor mai fi rânduri de discuţii luni şi marţi. Calendarul legislativ, electoral ne spune că săptămâna viitoare trebuie să ne hotărâm ce vom face. Dacă vom realiza cele cinci rânduri de alegeri, pentru care s-au bugetat în bugetul Ministerului Afacerilor Interne patru miliarde de lei (...), vom comasa alegeri, fie parlamentare cu turul întâi la prezidenţiale, fie europarlamentare cu alegeri locale, atunci sigur că vom vorbi de o economie (...). Chiar dacă democraţia costă, trebuie să fim foarte atenţi ce facem cu banii şi, de asemenea, cel mai important lucru este să asigurăm reprezentativitatea aleşilor", a mai spus Rareş Bogdan.

Citește și
„Dacă partidul va considera că sunt candidatul cel mai potrivit pentru funcția de președinte al CJ, îmi voi da acordul“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii