Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul local Mangalia, generos pentru copii, batrani si profesori

ro

27 Sep, 2008 00:00 884 Marime text

Consilierii locali din Mangalia se vor intruni, marti, de la ora 16.30, la Centrul Cultural "Euxin", in sedinta ordinara. Sigur, proiectele de pe ordinea de zi vor starni interesul cetatenilor, mai ales ca, printre ele, se numara si trei puncte ce privesc rezilierea unilaterala a contractului de salubrizare a orasului, detinut de SC URANUS SA, a celui de inchiriere a imobilului in care isi desfasoara activitatea Fundatia Callatis, precum si cel al Asociatiei Patronilor din Mangalia.

Daca in cazul societatii de salubrizare a municipiului surpriza nu este prea mare, se pare ca initiatorul proiectelor, primarul Tusac, a decis sa rezilieze, unilateral, si doua contracte cu ONG-uri locale, care ii amintesc de fostul edil, Zanfir Iorgus. Este vorba despre Fundatia Callatis, infiintata, in 1996, de Zanfir Iorgus, dar si despre Asociatia Patronilor din Mangalia, al carei presedinte este Mitica Cucoranu, perceput ca un apropiat al fostului primar. Sedinta va cuprinde alte puncte cu caracter social si umanitar, care, in prag de campanie electorala, se potrivesc ca o manusa viitorului candidat PSD din zona: acordarea de gratuitati la transportul in comun pentru unele categorii de persoane, acordarea de ajutoare de urgenta pentru persoanele cu handicap de gradele I si II si pentru cele in varsta de peste 60 de ani si fara venituri si aprobarea unor masuri de protectie sociala pentru varstnicii municipiului. Nu vor fi uitati nici pensionarii, care vor fi cadorisiti de la bugetul local cu pavilioane de vara si cluburi, si cadrele didactice, ce vor primi tichete cadou.

ANOFM si ANL raman fara imobile si terenuri nelicitate

Micutii din Mangalia vor avea un sfarsit de an plin de daruri de la primarie: pachete cadou in timpul sarbatorilor de iarna, ajutoare de urgenta pentru copiii din familii defavorizate, dar si pachetul "Ghiozdanelul meu" pentru elevii claselor I-IV. Toate "darurile" vor fi oferite in limita fondurilor disponibile in bugetul local. Alte proiecte vizeaza infiintarea si concesionarea serviciului public de distributie a gazelor naturale in municipiu, cuprinzand si statiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp, numirea reprezentantilor CL Mangalia in Consiliul Consultativ al Spitalului Municipal, precum si desemnarea unor reprezentanti in Consiliul de Administratie la SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia" SRL. Totodata, alesii sunt chemati sa revoce o decizie a Consiliului Local, din 2007, referitoare la cedarea unui imobil catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (care urma sa functioneze ca un centru de perfectionare si formare a adultilor), precum si o alta hotarare, din 2008, care viza concesionarea, fara licitatie publica, a unui teren de 2.000 de metri de catre Agentia Nationala a Locuintelor, pentru executia de apartamente cu credit ipotecar.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii